Krappe zege voor Rohda’76

In een meer spannende dan fraaie ontmoeting heeft Rohda’76 de punten in eigen huis gehouden. Op sportpark De Broekvelden bleven de Bodegravers tegen Floreant met 2-1 aan de gunstige kant van de score.

De streekderby begon spectaculair. Al na vijf minuten namen de Boskopers de leiding, 0-1. Mitchell van Waveren zorgde er voor dat de jubelstemming in het Floreant-kamp slechts van korte duur was. Met een rake kopbal bracht hij zijn team weer naast de bezoekers, 1-1. Daarna ontspon zich een gelijk opgaande wedstrijd met kansen over en weer. Tim van der Werf wist er namens Rohda’76 één van te benutten. Tien minuten na rust drukte hij af voor de 2-1. Aan de andere kant toonde Nova Markarian zich een betrouwbare sluitpost.

Er viel trouwens nog meer winst te noteren voor Rohda’76. Na anderhalf seizoen van blessureleed, maakte Esli Westmaas zijn rentree in de hoofdmacht.

Komende zaterdag voetbalt Rohda’76 in Woerdense Verlaat tegen Sportief. Aanvang 14.30 uur.

Door: Ad van den Herik