Met 0-2 verlies delft ESTO het onderspit

ESTO was niet opgewassen tegen de kwalitatieve power van het Rotterdamse Hillegersberg. Ondanks het verlies was de inzet prima en werd er ook vaak goed gevoetbald. Opnieuw toch een compliment voor de verdediging van ESTO. Zij moesten echter wel al in de 6e minuut buigen na een prachtig schot in de linker bovenhoek voor de 0-1 opening van deze boeiende wedstrijd.

Tien minuten later bracht de paal redding om al niet vroeg tegen een zekere nederlaag aan te lopen. Daarmee ook de mogelijkheden te behouden op punten. Na 20 minuten ging de deur bij ESTO op slot. De aanval en het middenveld leverde dit keer echter niet de gewenste doelpunten. Er waren ook te weinig momenten in wedstrijd dat ESTO het heft in handen had. Kansen op -tenminste- een gelijkspel waren er wel degelijk. De kansen waren er ook bij Hillegersberg om de overwinning definitief naar zich toe te trekken. Het duurde echter tot de 86e minuut voordat de beslissing viel. In het laatste kwartier werd getracht om met één op één tactiek de 1-0 achterstand om te buigen naar tenminste een gelijkspel. De ervaren ploeg uit Rotterdam gebruikte de geboden ruimte slim om vervolgens de wedstrijd in hun voordeel definitief te beslissen. De 0-2 viel in de 86e minuut na een snelle uitgespeelde aanval. Duidelijk werd dat deze ploeg uit Rotterdam een sterke kanshebber is voor het kampioenschap.

ESTO staat nu nog op kop van de ranglijst. Er zijn inmiddels wel veel de belagers en ze komen dichterbij. Volgende week op bezoek in Gouderak mag verwacht worden dat er weer punten worden gepakt. De wedstrijd begint om 14.00 uur.