Vriendenschaar B2

D1, B2 en C2 van Vriendenschaar kampioen!

Vriendenschaar uit Bodegraven heeft weer drie nieuwe kampioenen erbij! Dit zijn de D1, B2 en C2 Vriendenschaar.

Vriendenschaar D1 kampioen!

Afgelopen zaterdag speelde de D1 de kampioenswedstrijd tegen Phoenix. Het is de vraag wie er zenuwachtiger was, de trainers of de spelers zelf. Gelukkig was er veel publiek om de spelers te supporten. En wat waren ze enthousiast!

Waarschijnlijk waren de spelers toch nog wat zenuwachtig, want de wedstrijd begon onverwachts met een tegendoelpunt. Pas na 15 minuten werd het 1-1 door een mooi doelpunt van Alisa. Voor de rust zette Jolinde met een loepzuiver schot de stand op 2-1. Na de rust kwam de vaart erin. Vrij snel werd de stand 5-1, door mooie doelpunten van Stefan, Valerie en Anouk. Toen werd het opeens toch nog even spannend. De tegenstander wist er nog 2 te scoren, waardoor de stand nog 5-3 werd. Alisa maakte de stand 6-3. Het publiek en de trainers haalden opgelucht adem. Het werd enkele minuten voor tijd toch nog 6-4. In de allerlaatste minuut maakte Casper nog een prachtig doelpunt, waarmee de eindstand op 7-4 kwam.

Daarna volgde natuurlijk een feestje en een prachtige taart om het kampioenschap te vieren. Alisa, Jolinde, Anne Marije, Valerie, Anouk, Stefan, Casper, Luuk, Jop en natuurlijk trainers Lars en Rianne: van harte gefeliciteerd met jullie welverdiende kampioenschap!

Vriendenschaar B2 kampioen

Eigenlijk kon de B2 de eerste helft van het veldseizoen op zaterdag 30 september al bezegelen met het kampioenschap, maar toen lukte dit helaas nog niet… Gelukkig was er afgelopen zaterdag 7 oktober nog steeds kans om op die felbegeerde eerste plek in het klassement te eindigen, maar dan moest er minstens een gelijkspel tegen ‘t Capproen behaald worden. En deze ploeg was niet zomaar een tegenstander, want inmiddels stonden Vriendenschaar B2 en ‘t Capproen B3 op een gedeelde eerste plek… Het beloofde dus een echte strijd om het kampioenschap te worden. 

De wedstrijd werd gespeeld bij de ploeg uit Hellevoetsluis. Beide ploegen hadden duidelijk zin in de wedstrijd en bezweken gedurende de eerste helft gelukkig nog niet onder de zenuwen. Goals wilden echter aan beide kanten niet zo vallen, wat misschien te wijten was aan het slechte weer en de daarbij behorende gladde bal. Ruststand: 1-1 (doelpunt voor Vriendenschaar door Robin). 

Na rust was het weer nog even slecht, maar waren beide ploegen nog wat fanatieker, want nu ging het er toch echt op aan komen: Wie zou er winnen en daarmee kampioen worden? Aan de kant van ‘t Capproen werd al vrij snel gescoord, waarna de stand lange tijd op 2-1 bleef staan. De B2 van Vriendenschaar bleef natuurlijk optimistisch, maar werd ook wat meer gespannen. Gelukkig werd deze spanning in de laatste minuten van de wedstrijd doorbroken door een mooi afstandsschot van Justin, dat er keurig in ging. Stand dus 2-2, waarna het zaak was het in de verdediging goed dicht te houden. Dit lukte. Helaas geen extra goal in de aanval erbij, maar het maakte niets meer uit toen de scheidsrechter affloot: gelijkspel, beide ploegen kampioen, dus dubbel feest! Gefeliciteerd!

Vriendenschaar C2 kampioen!

Vandaag moest het gaan gebeuren voor de spelers en coaches van de C2. Na een pittig veldseizoen hadden zij vandaag de kans om deze te bekronen met een kampioenschap! Een belangrijke taak was dan ook weggelegd voor de coaches om tijdens het beginpraatje de spelers mentaal klaar te stomen voor deze allesbeslissende wedstrijd. Alleen winst zou genoeg zijn om het kampioenschap binnen te halen. Natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Tenminste, dat zou je denken, want na de laatste motiverende woorden van de coaches stapten de spelers de kleedkamer uit en troffen daar veel toeschouwers aan, maar niet hun tegenstanders. Sterker nog, er stond ze zelfs iemand van de Jeugdcommissie op te wachten met diploma’s en snoepzakjes.

Wat bleek? De tegenstanders waren helaas verhinderd om te komen waardoor Vriendenschaar automatisch gewonnen had. Het kampioenschap was dus allang binnen! Helaas dus geen wedstrijd, maar wel het kampioenschap voor de C2 die dit natuurlijk nog even uitgebreid gevierd hebben.

 


X