Dames BZ&PC onderuit tegen koploper Zwolle

Twee wedstrijden binnen 24 uur bleek iets te veel van het goede voor de Bodegraafse waterpolodames. In Zwolle wist ranglijstaanvoerder Swol de ongeslagen thuisstatus te behouden en won met 8-6. Het eerste kwart gaven de BZ’ers niet thuis. Op gretigheid werden ze in die openingsfase afgetroefd. De 7-2 achterstand die begin derde periode op het bord stond, kon niet meer worden ingehaald. BZ kwam nog knap terug tot 7-5, maar er was onvoldoende tijd om aanspraak te maken op de winst.




“We begonnen niet goed”, analyseert coach Ton Kloosterman. “Swol schoot in de eerste periode drie keer en drie keer was het raak. Wij hadden zeven kansen zonder enig doelpunt. De vermoeidheid van gister zat er duidelijk nog in. Dat was het verschil. De hele wedstrijd moesten we in de achtervolging. Dat deden we goed, maar de opgelopen achterstand aan het begin van de wedstrijd konden we niet meer goedmaken.”

Zaterdag 16 december speelt de Bodegraafse equipe hun laatste wedstrijd van 2017. In zwembad De Kuil is MNC Dordrecht te gast. Om 19:30 uur klinkt het eerste fluitsignaal.

Zaterdag 9 december
Swol 1894 – BZ&PC: 8-6
Periodestanden: 3-0, 3-2, 1-1, 1-3
Doelpunten BZ&PC: Suzan Kaynar 3, Niki Hukker 2, Callan Delil.
Saves keepster Patricia den Heijer (foto): 11

Foto: Erwin Korevaar | Tekst: PR BZ&PC

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank