Doelpuntenfestival in Katwijk

BZ&PC Dames 1 deed zaterdag goede zaken. De waterpolodames, dit seizoen voor het eerst uitkomend in de Eerste Klasse, wonnen in Katwijk met 12-16 van de plaatselijke Z&PC. Een aantal weken geleden stond de Bodegraafse equipe nog op degraderen, maar na een aantal zeges op rij is de ploeg van trainer Ton Kloosterman gestegen naar de vierde plek. In Katwijk kwam de zege niet aanwaaien. De kuststedelingen boden goed partij en hielden lang gelijke tred.




Halverwege het derde kwart was het eerste gat van drie doelpunten niet genoeg om de thuisploeg te breken. Na de 9-12 kwam Katwijk terug tot 11-12. Pas na de 12-13 in de vierde periode knakte Katwijk en kon BZ definitief afstand nemen en de zege veilig stellen. Jennifer den Besten was in de eindfase op dreef en scoorde twee belangrijke doelpunten. Na een oplettendheidje van Niki Hukker werd het met nog iets meer dan twee minuten te spelen 12-15. Suzan Kaynar (foto boven) gooide met haar vijfde treffer vervolgens de wedstrijd definitief in het slot en bracht de eindstand op 12-16. Periodestanden: 4-4, 3-5, 4-3, 1-4.

“Het was hard werken vanavond”, reageerde coach Kloosterman. “De doelpunten vielen als rijpe appelen. Al dan niet via één van de negen (!) strafworpen. Het ging lang gelijk op waardoor het voor de neutrale toeschouwer een aantrekkelijk duel was. Alleen heb ik geen neutrale toeschouwers gezien hier”, grapt hij.

“We hebben precies tweederde van de competitie gespeeld. Alle tegenstanders hebben we uit en thuis gehad. In onze klasse, waarin slechts acht teams spelen, komen we iedereen drie keer tegen. Het resterende deel van de competitie spelen we dus nog één keer tegen de anderen. Deze laatste fase zal bepalen wie er kampioen gaat worden en wie er zal degraderen. Het ligt allemaal nog erg dichtbij elkaar. Alles is nog mogelijk. Dat maakt het wel uitdagend”, besluit Kloosterman.

Komende zaterdag reist de ploeg af naar het verre Oosten. In Varsseveld is nummer twee Livo de volgende tegenstander. Om 17:30 uur klinkt het eerste fluitsignaal.

Zaterdag 17 februari
Z&PC Katwijk – BZ&PC: 12-16
Periodestanden: 4-4, 3-5, 4-3, 1-4
Doelpunten BZ&PC: Suzan Kaynar 5, Jennifer den Besten 3, Kim de Vor 2, Marjolein Russchenberg 2, Maaike Broersma 1, Gaby Hukker 1, Lotte Huisman 1, Niki Hukker 1.
Saves keepster Patricia den Heijer: 10

Foto: OttenZien Fotografie/ Olaf Otten

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank