Drie TTB-ers actief op WK Age Group Triathlon afgelopen weekend in Rotterdam

Afgelopen weekend stond Rotterdam in het teken van de triathlon sport. Diverse WK’s en de ITU World Triathlon Grand Final werden er gehouden. Vrijdag startte de dag met het WK voor de para-atleten (elite en open race), M<23 en junioren meisjes. Zaterdag waren de races van de junioren jongens, V<23 en de Heren en Dames Elite (finale wedstrijd World Triathlon Series). Op zondag was het de beurt aan de Age Group atleten, waaronder drie leden van Triathlon Team Bodegraven. Zij streden mee om het Wereld Kampioenschap in hun respectievelijke leeftijdscatergorie (Age Group).




Ron Noordergraaf (M35-39) en Harry Blom (M60-64) startte beiden op de Olympische afstand. De mannen kwamen na 1,7 km zwemmen, 37,9 km Fietsen en 9,8 km hardlopen in respectievelijk 2:11:32 uur en 2:34:30 uur over de finish. Ron werd hiermee 40e in zijn categorie, Harry 41e in de zijne.

In de middag stond de Sprint afstand op het programma. Hier stond Stefan de Jong (M30-34) aan de start. Hij legde de 750 m zwemmen, 20,7 km fietsen en 4,9 km hardlopen af in een tijd van 1:13:49 uur en werd hiermee 47e in zijn categorie.

Alle drie de TTB-ers waren onder de indruk van de WK entourage en het vele publiek in Rotterdam. Stefan de Jong: “Het is heel bijzonder dat je als Age Group atleet kunt deelnemen aan een WK en dat je uit mag komen voor  je eigen land tegen al die andere atleten uit de hele wereld. De hele atmosfeer was super met alle supporters en aanmoedigingen langs het parcours door het thuispubliek.”

Harry Blom nam op de hele triathlon al eens eerder deel aan een WK en een EK, maar op de Olympische afstand was dit zijn eerste WK. Harry: “Ik was vooral onder de indruk van de omvang van het deelnemersveld en het aantal deelnemende nationaliteiten. Met 78 leeftijdsgenoten aan de start staan is vrij uniek. Ik ben dus ook heel blij met mijn 41e plaats!”.

Ron Noordergraaf vond vooral de start in de Veerhaven erg spectaculair. Ron: “Voordat we naar het zwemponton mochten lopen werden alle atleten per land voorgesteld. Heel gaaf om je eigen naam op een WK gepresenteerd te horen worden. Verder was het bijzonder om de concurrentie uit landen als Amerika, Mexico, Canada en Groot-Brittannië te zien. Behoorlijke aantallen atleten kwamen daar vandaan, de sport is daar een stuk professioneler!”

In totaal waren er meer dan 3500 atleten uit de hele wereld die zich gekwalificeerd hadden voor het Age Group WK. Zo’n 2000 atleten deden de Olympische afstand, ongeveer 1600 deelnemers startte op de Sprint. Volgend jaar zal deze wedstrijd gehouden worden in Gold Coast, Australië.

Stefan de Jong na het zwemonderdeel (Privé foto)

Harry Blom op het fietsparcours


     Ron Noordergraaf tijdens het lopen en in de finishstraat

Harry Blom en Ron Noordergraaf na afloop van de race

Foto’s: Esther Noordergraaf

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank