ESTO kampioen!

Voetbalvereniging ESTO is gisteren na een 0-2 overwinning op Cabauw kampioen geworden in de 3e klasse. Veel supporters waren getuige van het historische moment. Drie supportersbussen vol reden op Eerste Pinksterdag richting de polder voor het kampioensduel.




Onder een strak blauwe lucht kwam ESTO al snel met 0-1 voor in de wedstrijd. De vrije trap van Wouter Jan Bos vloog in de kruising. Hiermee gooide ESTO de stress van zich af. Daarna volgden meerdere kansen voor de zwartwitten, maar zonder succes. De ruststand bleef 0-1. 

Ver in de tweede helft wist ESTO het overwicht uit te drukken in de score. Lars Verheul mocht met een rollertje de 0-2 noteren. Cabauw kon daar vrijwel niets tegenover zetten. Na het fluitsignaal brak het feest los. De jongste supporters stormden het veld op om het feestje van dichtbij mee te maken. De staf viel elkaar in de armen. De spelers waren door het dolle heen. Na de uitreiking van de medailles, door een vertegenwoordiger van de KNVB, en de officiële kampioensfoto was het tijd om de meegereisde supporters te bedanken. 

Na vijf jaar hoofdtrainer bij ESTO neemt Pieter van Zoest na dit seizoen afscheid van de club. “Een mooier afscheid had ik me niet kunnen wensen. Ik ben de vereniging ESTO, mijn staf en zeker de spelers erg dankbaar voor dit prachtige resultaat. We hebben twintig wedstrijden gewonnen, drie gelijke spelen en twee nederlagen. Met 63 punten uit 25 duels ben je in mijn ogen de terechte kampioen.” 

Op het complex van ESTO aan de Kievitsheuvel ging het feest daarna vrolijk door. Rond de klok van 18.00 uur kwamen de spelers, staf en sponsoren aan in een open bus. Dit zorgde voor prachtige beelden. Bij het uitstappen werden ze als echte kampioenen onthaald. Ze werden vervolgens toegesproken en toonden de kampioensschaal juichend aan het publiek. 

Wethouder Dirk-Jan Knol en burgemeester Christiaan van der Kamp kwamen ESTO persoonlijk feliciteren met het succes. Zanger PJ, van Helemaal Top, maakte het feestje compleet voor ESTO. Het bleef nog lang gezellig op het complex aan de Kievitsheuvel in Bodegraven.

Volgend seizoen gaat ESTO uitkomen in de zondag 2e klasse. 

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank