ESTO op kop en periodekampioen

Met een verdiende 3-0 overwinning nam ESTO de kop op de ranglijst over van tegenstander AGE-GGK. De Rotterdamse ploeg kon haar status van koploper niet waarmaken tegen een fel en goed voetballend ESTO.

De trukendoos werd door AGE-GGK zo nu en dan opengetrokken met valpartijen en gebabbel tegen de jonge scheidsrechter. Die bleef rustig en was niet bereid mee te gaan in dit theater. Anderzijds wist ESTO ook wel van stevig aanpakken, maar bood vervolgens de verontschuldigende hand die soms werd genegeerd door de Rotterdammers. Het ging allemaal natuurlijk om voetballen en daar was ESTO gewoon beter in. AGE-GGK creëerde maar weinig kansen, zeker in de eerste helft. Voor beide ploegen was het een half uurtje aftasten op het middenveld. Het bleef bij enkele verdwaalde schoten richting doel.

In de 33e minuut was ESTO dicht bij een doelpunt vanwege een scrimmich op de doellijn van de Rotterdammers. De bal ging er niet in. Echter 2 minuten later knalde Jordi Tuithof met binnenkant schoen de 1-0 binnen. Daar ging een fraaie aanval met een hoofdrol voor Wouter-Jan Bos en Jesper den Besten aan vooraf. AGE-GGK zag geen mogelijkheden het spel daarna naar zich toe te trekken en dat had alles te maken met een fel jagend ESTO.

Na rust lieten de Rotterdammers zien dat ze wel degelijk een terechte koploper waren. Daarbij schoof hun verdediging op naar de middenlijn. Met twee messcherpe counters haalde ESTO de buit binnen. Jordi Tuithof werd in de vrije ruimte op de rechterflank aangespeeld. Hij trok naar binnen en liet in de 16e minuut na de rust de keeper van AGE-GGK kansloos met een harde schuiver in de hoek. Nog geen tien minuten later pakte Maarten van Riessen zijn doelpuntje mee. Feilloos in de diepte aangespeeld vertrok hij vanaf eigen helft, ging eenzaam op de doelman af en liet hem kansloos. Ondanks de 3-0 achtstand probeerde AGE-GGK toch de eer te redden met een tegendoelpunt. Met een onwaarschijnlijke redding tikte Joey Anker echter een hard schot uit de rechter bovenhoek en hield zo de nul voor zijn hardwerkende ploeg. Daarna werd AGE-GGE volledig van de mat gespeeld en mochten ze blij zijn met de 3-0 eindstand.

De periodetitel is binnen voor ESTO en werd in een overvolle kantine gezellig gevierd. De titel geeft recht op een nacompetitie voor promotie naar de 2e klas KNVB. De positie 1 op de ranglijst is wel een beetje wankel, omdat maar liefst vier ploegen met slechts één punt verschil daar achter staan. Er volgen nog vele spannende en mooie duels. Volgende week zal ESTO in een uitwedstrijd tegen Stolwijk weer volop aan de bak moeten. De wedstrijd begint om 14.00 uur.