Esto wint eenvoudig laatste derby van VVB

Na het bekend maken dat VV Bodegraven volgend seizoen voor zaterdag voetbal kiest, hebben meerdere selectiespelers aangegeven niet meer in actie te willen komen. Hierdoor moest de trainer flink puzzelen om met een goed elftal voor de dag te komen.

Onder toeziend oog van honderden toeschouwers begon Esto goed aan de wedstrijd tegen een flink gewijzigd Bodegraven. Al snel viel dan ook de 1-0 voor de thuisploeg. Doelpunt werd gemaakt door Dengering. Lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong, want enkele minuten later viel al de 1-1 door de Groot.

Esto ging al snel weer op jacht naar de voorsprong. Deze kwam dan ook uit een gegeven strafschop. De later uitblinkende Wouter Jan Bos ging achter de bal staan en schoot keurig binnen. Daarna kreeg VV Bodegraven ook nog een aantal kansen. Echter net voor de theepauze scoorde Van Riessen nog de 3-1.

Na rust ging het doelpuntenfestijn door. Al snel kwam de 4-1 op het scorebord. Verheul mocht het doelpunt voor zijn rekening nemen. Daarna scoorde Wouter Jan Bos de 5-1. Ook VV Bodegraven scoorde nog een doelpunt in de tweede helft. Veelenturf mocht aanleggen voor de penalty en benutte deze. De wedstrijd kabbelde voort en Bos mocht nog twee treffers voor zijn rekening nemen. De zwartwitten wonnen uiteindelijk met 7-2 van VV Bodegraven.

Belangrijke man aan de kant van Esto was Wouter Jan Bos met vier doelpunten. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg VVB nog twee rode kaarten. Tijdens de tweede helft mochten de jongelingen Mitchell van der Tier en Kayne Verdoold hun debuut maken bij VV Bodegraven.