ESTO wint plichtmatige uitwedstrijd met 1-3

De uitwedstrijden tegen Gouderak worden vaak, maar niet makkelijk, gewonnen. Dit keer was ESTO het aan de stand op de ranglijst min of meer verplicht. Toch blijven het lastige potjes op de Kattendijk in Gouderak.

Het veld is soms, ook nu weer, moeilijk bespeelbaar en dat speelt wel degelijk een rol. ESTO bleef de gehele wedstrijd goed georganiseerd voetbalen en gaf vooral in de eerste helft nauwelijks iets weg. Het was een beetje jammer dat achter de rug van de prima scheidsrechter nogal eens werd geprovoceerd. Dat ontsierde zo nu en dan de wedstrijd. Na een kwartiertje schoot Wouter-Jan Bos een vrije trap in de korte hoek. Daarmee zette hij zijn ploeg op een verdiende 0-1 voorsprong. Tien minuten later werd zijn corner door Job van Welie binnengeschoten voor de 0-2, tevens de ruststand. Een wellicht makkelijke tweede helft ging in de derde minuut na rust al de koude mist in. Slap balverlies leidde tot gebruikelijke “lange Gouderakse peer” naar voren. De bal viel pardoes voor de voeten van hun nummer 9. Die aarzelde geen moment en schoot verdienstelijk zijn ploeg met een doelpunt richting de aansluitende 1-2. Bijna vijf minuten later kon Rob Bruijnen een gelijkmaker nog maar net voorkomen.

ESTO bleef georganiseerd voetballen echter op inzet afgetroefd door haar zwak spelende tegenstander. Snelle omschakelingen vanuit de verdediging bracht ESTO ruimschoots kansen om toch eenvoudig de winst mee te nemen naar Bodegraven. De kansen moeten dan wel worden benut en dat lukte niet eerder dan vijf minuten voor tijd uit een dood spelmoment. Jordy Romijn reageerde attent op de terugspringende bal na een vrije trap en knalde de bal onhoudbaar hoog in het doel voor de uiteindelijk 1-3 winst. Zo pakte koploper ESTO toch de drie punten uit een lastige en beetje ongemakkelijke wedstrijd.

Aanstaande donderdagavond oefent ESTO in Zwammerdam tegen v.v. Zwammerdam. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Het komend weekend is ESTO vrij en de week daarna, op 4 maart, wordt ingehaald bij het Waddinxveense ASW.

Door: Han Koevoets