Huiswerk voor Rohda’76

Met het oog op de start van de competitie kan het geen kwaad als Rohda-coach Boris van Es zijn keurkorps deze week nog aan een spoedcursusje onderwerpt. Met twee thema’s. In de eerste plaats niet de tegenstander in de gelegenheid stellen eenvoudig te scoren. Het andere aandachtspunt kan zomaar zijn het afronden van de eigen kansen. Als zijn spelers die wedstrijdonderdelen beheersen, dan hadden de blauwwitten met een overwinning van pakweg 7-2 van het veld kunnen stappen tegen Maense FC. Nu triomfeerden de Rotterdammers met 3-5.




Halverwege het open bekerduel keken de Bodegravers volledig onnodig tegen een 1-3 achterstand (doelpunt Jaap Veldhuijzen) aan. Even leek het er in de tweede helft op dat Rohda’76 de boel zou rechttrekken na de 2-3 van Tim van der Werf. Dat gebeurde niet. De bezoekers legden de defensie van Rohda’76 weer twee keer in de luren, 2-5. Het Bodegraafse slotakkoord – wederom Van der Werf – had slechts statistische waarde: 3-5.

Komende zaterdag gaat de competitie van start. Rohda’76 begint met een uitbeurt in en tegen Aarlanderveen. De polderploeg trok diverse nieuwe spelers aan om een gooi te doen naar de titel in de vierde klas. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Foto-onderschrift: Tim van der Werf scoorde twee keer namens Rohda’76. Foto Kees van der Wilk

Door: Ad van den Herik

 

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank