IJskoude 66e Reeuwijkse Plassenloop

Zaterdag 17 maart werd de 66e Reeuwijkse Plassenloop gehouden. Met een gevoelstemperatuur van onder het vriespunt mocht het de looppret van de 614 gefinishte hardlopers niet drukken. Ondanks de winterse weersomstandigheden waren alle goed voorbereid en ingepakt aan de starts van de verschillende afstanden verschenen. Dikke pluim voor alle lopers groot en klein die in deze barre en zware omstandigheden zijn gekomen.




Om 11.15 uur klonk het eerste startschot. Dat was de start van de kidsrun over 1100 meter voor de jongste deelnemers. De wat oudere kinderen liepen een kidsrun over 2400 meter. De winnaar bij de 1100 meter jongens was Sem Snellen in 3.57 minuten en bij de meisjes Bibi de Geest in 4.24 minuten. De overwinning bij de 2400 meter ging bij de jongens naar Robin de Haan in 8.42 minuten en bij de meisjes naar Merlijn van Doorn in 9.57 minuten. De atleten van SC Reeuwijk waren op deze afstanden ook goed voor podiumplaatsen. Sydney Epping en Jochem Hofland finishten als tweede en derde op de 1100 meter bij de jongens. Denna van Turnhout en Mouna Jansen werden op deze afstand bij de meisjes respectievelijk tweede en derde. Bij de 2400 meter mocht Robin de Haan bij de jongens op de hoogste trede van het podium plaats nemen en bij de meisjes werd Loes van de Berg tweede.

Om 12.00 uur begon de 5 km prestatieloop. Bij de mannen werd Roeland van der Harst winnaar in 17.13 minuten en bij de vrouwen Merle de Zwart in 20.53 minuten. Naast Merle stond voor SC Reeuwijk Liesbeth Windhorst op een derde plaats  op het podium. De snelste man van SC Reeuwijk op deze afstand was Matthijs Müller. Hij finishte als negende in een tijd van 20.17 minuten.

Om 13.00 uur werden de lopers voor de 10 km prestatieloop weggeschoten. De overwinning was voor Frank Schotman. Hij finishte in een tijd van 34.55 minuten. Bij de vrouwen was de winst voor Daphne Lamboo. Zij liet de klok stoppen op een tijd van 44.24 minuten. De snelste man van SC Reeuwijk was Ko Heij in 46.35 minuten.

Om 13.30 uur klonk het startschot voor de lopers van de 15 km. Al snel na het startschot ontstond er een kopgroep van drie lopers en één loopster. Deze kopgroep wist hun voorsprong met bijna vier minuten uit te bouwen op nummer vijf. Deze wedstrijd werd bij de mannen gewonnen door Leendert van der Lugt in 53.17 minuten. Op korte afstand gevolgd door Marc Cinjee (53.44 min.) en Robert Willemse (53.41 min.).

In deze groep bevond zich ook de winnares bij de vouwen. Winnares Tirza van der Wolf, atlete van SC Reeuwijk, finishte overall als tweede in een tijd van 53.43 minuten. Met deze tijd had ze bijna 14 minuten voorsprong op de tweede gefinishte dame. Deze prachtige prestatie betekende voor Tirza ook een verbetering van haar persoonlijk en clubrecord met 24 seconden.

Dit jaar was het goede doel Spieren voor Spieren. Aan het eind van de middag werd er bekend gemaakt dar er een bedrag van € 1500,00 aan deze stichting overgemaakt wordt.

De organisatie was dit jaar weer goed op elkaar ingespeeld waardoor ze kunnen terugkijken op een goed verlopen wedstrijd mede door de inzet van de vele vrijwilligers die de kou hebben getrotseerd en met elkaar Sportclub Reeuwijk in het zonnetje hebben gezet.

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank