Koploper maatje te groot voor RVC’33

Met nog 7 wedstrijden te gaan waren er nog kleine kansen voor RVC ’33 om de nacompetitie te ontlopen. Dan moeten daar wel een aantal winstpartijen tussen zitten om de dichtstbijzijnde concurrenten te kunnen bijhalen. Zondag 25 maart was daarvoor weer een nieuwe kans. Koploper Unitas kwam op bezoek in Reeuwijk. De voornaamste titelkandidaat wist in de eerste wedstrijd tegen RVC redelijk makkelijk te winnen, maar het vertrouwen bij de Reeuwijkers was nog steeds aanwezig.

RVC wist in de eerste helft goed tegenstand te bieden tegen de gasten. Toch was er een krachtsverschil merkbaar op het veld. Unitas kreeg dan ook de eerste kansen van de wedstrijd die steeds maar net onschadelijk gemaakt konden worden door de RVC verdediging. Toch leek RVC in de eerste helft al snel ongelukkig te moeten buigen. Rechtsback Erik van Velzen maakte hands in het zestienmetergebied en de bal ging op de stip. Doelman Frank van Leeuwen was scherp en wist de matige inzet van de Unitas penaltynemer te stoppen. Uiteindelijk werkte het als opsteker voor RVC, welke ook resulteerde in een goede kans. Een afgeslagen vrije trap kwam voor de voeten van Wouter Sluijs, maar zijn snoeiharde inzet werd geblokkeerd door een Unitas verdediger.

In de tweede helft gaf Unitas wat extra gas. Vanaf het fluitsignaal werd er meer druk gezet en kwam RVC in de problemen. Uiteindelijk zorgde de individuele klasse van de buitenspelers van Unitas voor het verschil. In redelijk korte tijd kwamen de aanvallen precies goed uit voor de gasten en stond er snel 0-2 op het scorebord. RVC moest zijn meerdere erkennen in de lijstaanvoerder van de competitie en zag later ook nog de 0-3 (eigen doelpunt Zanzibar Booy) in het net rollen. Het werd niet de wedstrijd waar RVC op gehoopt had, maar tegen deze ploeg was weinig te behalen.