RVC geeft overwinning weg

Opnieuw een finale voor RVC’33. De wedstrijd thuis tegen VELO moest gewonnen worden om rechtstreeks lijfsbehoud te kunnen bewerkstelligen. Het was RVC de vorige weken gelukt om punten te pakken en wilde dit nu tegen de ploeg uit Wateringen voortzetten. VELO was de competitie uitstekend begonnen, maar zakte daarna volledig in en de laatste wedstrijden waren niet om over naar huis te schrijven. Het leek de perfecte kans voor RVC, maar het verliep anders.

De Reeuwijkers startte de wedstrijd prima. Het liet VELO opbouwen en zette daarna op het goede moment druk op de gasten. Het resulteerde al snel in wat uitbraken, waar meer mee gedaan had kunnen worden door RVC. Toch opende het wel de score. Het was Rens Mathot die een corner vrij kon inkoppen om zijn ploeg op voorsprong te brengen. Diezelfde Mathot leek even later hands te maken in het zestienmeter gebied, maar dit werd door de scheidsrechter niet gezien. VELO leek drukker te zijn met protesteren tegen de scheidsrechter dan dat het kwam om te voetballen. Hierdoor kwam RVC ook simpel op 2-0, toen middenvelder Frank Stolwijk doorbrak en binnenschoot. Met deze riante voorsprong werd er gerust op Sportpark Kaagjesland.

De opdracht in de tweede helft leek simpel voor de thuisploeg, maar pakte geheel anders uit. VELO ging beter voetballen en RVC was het helemaal kwijt. Vanaf het fluitsignaal kwam RVC in de problemen en hoewel het nog even op de been bleef kwam de verwachten 2-1 toch sneller dan gehoopt. Toch kreeg RVC in de tweede helft ook nog een grote kans op de 3-1, maar Rens Mathot kopte vlak voor het doel over. Aan de andere kant kon RVC de druk niet weerstaan. Na 75 minuten spelen viel de 2-2 binnen toen doelman Stefan van der Meer mis greep. Het was daarna nog niet over voor RVC, dat ook nog een penalty tegen kreeg die door VELO benut werd, 2-3. Door de verliespartij is RVC toch genoodzaakt om de nacompetitie te gaan spelen. Het programma hiervoor moet nog volgen.