RVC’33 stelt nacompetitie veilig

Met nog 3 wedstrijden te gaan in de tweede klasse, waar Den Hoorn het kampioenschap nog niet beslist heeft, was RVC – Concordia het affiche van de dag op Sportpark Kaagjesland.
RVC moest het doen zonder Rens Mathot en Zanzibar Booy, beide geschorst en Bouke Boumans die nog geblesseerd is.

Concordia begon de wedstrijd met de wind in de rug en RVC dat zich wat liet terugzakken. Dat resulteerde vaak in de lange bal van achteruit, die door de wind over de achterlijn of in de voeten van keeper Van Leeuwen belandde. RVC had minder moeite met de tegenwind en probeerde met snel veldspel de eerste kansen te creëren. De eerste kans kwam op naam van RVC spits Erik van Zoest, die een voorzet via een mooi omhaal hard op doel wist te schieten, maar de Concordia doelman kon in twee instanties redden. Niet veel later lukte het Van Zoest wel om te scoren. Romano Giorgini schoot op de lat, waarna Van Zoest van dichtbij de bal over de lijn wist te werken om RVC op voorsprong te brengen. RVC zakte minuten na de openingstreffer volledig in en Concordia nam het heft in handen. Na 36 minuten spelen kwamen de gasten dan ook verdiende op gelijke hoogte nadat de linksbuiten van Concordia zijn persoonlijke actie simpel kon doorzetten en binnenschieten. Met de 1-1 stand werd er dan ook gerust.

RVC begon ook slap aan de tweede helft, waardoor Concordia de betere ploeg bleef in Reeuwijk. Opnieuw scoorde zij dan ook verdiend de 1-2 in de 68e minuut. RVC keerde na de achterstand snel terug, toen invaller Daan Zantinge twee minuten later de bal uit een corner in het doel kopte. Met de 2-2- tussenstand kon de wedstrijd nog alle kanten op. De wedstrijd vorderde in laag tempo, waarbij beide ploegen kansjes kregen op doelpunten, maar de 2-2 lang op het scorebord bleef staan. Totdat RVC-er Wouter Sluijs zijn tegenstander wilde omspelen en hij gehinderd werd, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Sluijs nam de strafschop zelf en wist hiermee vlak voor tijd toch het winnende doelpunt voor RVC te maken. Kampioenskandidaat Den Hoorn wist opnieuw niet te winnen, waardoor het kampioenschap nog niet officieel beslist is en door de overige uitslagen wist RVC zich te verzekeren van nacompetitie voetbal voor promotie naar de eerste klasse.