BZ2

Vier BZ-ers in actie tijdens Swimming World Cup in Eindhoven

Niet alleen de Olympische kampioenen van nu komen dit weekend in actie in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion, maar wellicht liggen ook de kampioenen van 2032 in het Eindhovense zwembad. De Pieter Challenge vindt hier namelijk ook plaats. En daar doen vanuit Bodegraven Roan, Bjorn, Donna en Tessel aan mee.

De Pieter Challenge bestaat uit een leerzame training en een wedstrijd. Tijdens de clinic, geleid door topzwemmers Joost Reins, Maud van der Meer en Sebastiaan Verschuren, was er aandacht voor zwemtechniek, stroomlijn en de start. De toppers gaven de talenten nuttige tips. Na de clinic werden twee wedstrijdjes gezwommen. Een op tijd, waarbij het gewoon om de snelheid ging, en een op techniek, waarbij gekeken werd naar hoe netjes je kon zwemmen. Topcoach Jacco Verharen gaf punten voor tijd en uitvoering.

TIPS


Donna, Tessel, Roan en Bjorn lieten zich uiteraard van hun beste kant zien. Dat leverde medailles en een oorkonde op, met voor allemaal een persoonlijke tip. De hoge elleboog verdient aandacht en bij de start mag er harder voorwaarts gesprongen worden.
Met een tevreden gevoel kunnen de Bodegraafse helden terugkijken op hun actieve middag. Maar dat is nog niet alles: vanavond tijdens de finalesessie van de world cup zijn de kids als vrijwilliger actief. Als volwaardige ‘event makers’ zijn ze verantwoordelijk voor het dragen van de bakken van de finalisten. Al met al een topdag, waar ze heel wat inspiratie voor het nieuwe seizoen uit kunnen halen!

Officials Roland en Henk zijn dit weekend ook aanwezig om er een topspektakel van te maken.


X