Voorrondes NK Watervoetbal in Bodegraven

 Op 16 oktober is het weer zo ver: een officiële voorronde voor het NK Watervoetbal in Sportcentrum De Kuil. De win­naars plaatsen zich automatisch voor de Nederlandse Kampioenschappen watervoetbal later dit jaar in Arnhem.




Watervoetbal of aquasoccer is een voetbalwedstrijd gespeeld in een zwembad (met beweegbare bodem) waar een klein laagje water van 15 cm staat. Het speelveld is ongeveer 14 bij 7 meter. Wedstrijden duren slechts 8 minuten met teams van vier personen zonder keeper. Jongens en meisjes spelen samen. De bal is ongeveer 45 cm in doorsnede en de techniek is heel anders dan bij gewoon voetbal. Voetballers hebben dus geen voordeel met watervoetbal. Dit levert verrassende winnaars op. Teams van maximaal zes personen kunnen zich vanaf nu tot en met 10 oktober.

Inschrijven kan via www.sbab.nl/buurtsportcoachl of via een inschrijffor­mulier bij de balie van Sportcentrum De Kuil. Het toernooi is op 16 oktober van 09.00 tot 12.00 uur. Bij groot animo zullen wij het toernooi voortzetten tussen 13.00 en 15.00 uur. De winnaars plaatsen zich automatisch voor de Nederlandse Kampioenschappen Watervoetbal. Zij kunnen op 29 december in Arnhem Nederlandse Kampioenen worden in deze bijzondere tak van sport.\

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank