Vroege achterstand nekt Rohda’76

Een vroege 0-2 achterstand tegen Woerden kwam Rohda’76 in het verloop van de streekderby niet te boven. Uiteindelijk verloren de Bodegravers met 0-3.

Binnen tien minuten kreeg Rohda’76 de rekening gepresenteerd van knullig verdedigend optreden. Woerden – bepaald geen hoogvlieger – kon kinderlijk eenvoudig de laatste linie twee keer in de luren leggen, 0-2. En dan weet iedereen met een blauwwit hart dat het een lastige klus wordt om één – laat staan zelfs drie punten – in de wacht te slepen.

Overigens had Rohda’76 met een beetje geluk nog voor de rust aansluiting gevonden, maar de schoten van Wessel Sterk, Arnoud Troost en Jaap Veldhuijzen misten de juiste richting. Een kopbal van Steven Holthuijzen belandde op de paal. In de tweede helft probeerde de thuisploeg het tij nog te keren, maar het vernuft en de overtuiging ontbraken. Met nog tien wedstrijdminuten op de stopwatch van de scheidsrechter besliste Woerden het duel definitief in haar voordeel, 0-3.

De komende twee zaterdagen komt Rohda’76 niet in competitieverband in actie. De blauwhemden hervatten de competitie op 10 maart met een uitbeurt bij SPV’81.

Door: Ad van den Herik