Wedstrijdverslagen H1 en D1 VSTS

Zaterdag 7 oktober speelden wij, de mannen van Heren 1, onze derde wedstrijd. Met al aardig wat punten op zak na de 4-0 overwinning van vorige week konden we weer vol vertrouwen beginnen aan een nieuwe wedstrijd. De tegenstander was Sovicos HS 2.

Deze wedstrijd was qua setstanden minder spannend dan die van vorige week maar helaas hadden we ook deze week goede en minder goede momenten. In de eerste set waren we sterk. Sovicos had moeite om onze service goed op te vangen waardoor we deze set ruim wonnen met 25-14.

In de tweede set was Sovicos sterker en konden we het zelf niet helemaal afmaken. Deze set verloren we dan ook met 17-25. In de derde en vierde set ging het een stuk gelijker op. We konden in beide gevallen Sovicos voor blijven om de sets te winnen. De derde set eindigde met 25-19, de vierde met 25-21.

Een 3-1 overwinning is goed voor de punten maar we hadden zeker beter spel kunnen laten zien. De eerstvolgende wedstrijd op ons schema is woensdag 18 oktober. Dan spelen we onze eerste bekerwedstrijd van dit seizoen, thuis om 20.00 uur. De volgende competitiewedstrijd is pas zaterdag 28 oktober.

VSTS D1- Spaarnestad D2

Afgelopen zaterdag 7 oktober speelde het eerste damesteam van VSTS Bodegraven tegen het tweede van Spaarnestad. We moesten hierbij helaas onze aanvoerder Karin missen vanwege andere verplichtingen. Gestart werd met Judith op de spelverdeling, Jacky op de diagonaal, op het midden Marianne en Carolien, op de passerloop Donna en Elvira en op de liberopositie Anita. Ook Yvonne en Dana kwamen tijdens de wedstrijd aan spelen toe. Er werd zeer overtuigend gestart en door goede service series en prima verdedigend werk werd de eerste set met 25-18 gewonnen.

De tweede set kende een ander spelverloop. Spaarnestad had zich herpakt en speelde afwisselend en overtuigend. De service van VSTS was duidelijk minder waardoor Spaarnestad hun eigen spel goed konden spelen met de middenaanval als belangrijk wapen. Al snel keek VSTS tegen een grote achterstand aan die niet meer ingehaald werd. Eindstand set 17-25.

In de derde set waren er passend moeilijkheden bij VSTS waardoor de aanval niet goed uit de verf kwam en de buitenaanval vaak een stevig tweemansblok voor zich had wat moeilijk te omzeilen was. Veel moest opgelost worden wat Spaarnestad te veel kansen gaf om te scoren. Einstand set 17-25.

In de vierde set liep het bij VSTS een stuk beter en ging het lang gelijk op. Een moeizame middenfase, waarin het vooral lastig was om een goed blok neer te zetten en om verrassend te verdelen, maakt het vervolgens onmogelijk om de set in het voordeel van VSTS te belissen. Eindstand set: 20-25. Eindstand wedstrijd 1-3.