Weekend vol winst voor Bodegraafse waterpolodames

De Bodegraafse waterpolodames van BZ&PC kunnen de start van het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet zien. De kersverse eersteklasser won zaterdag in Heerenveen verrassend het sterk bezette Sportstad Toernooi. Een dag later was in het eigen De Kuil de eerste ronde van de ManMeer!-Cup. Competitiegenoot VZV uit Velsen werd tegen de verwachtingen in gepasseerd. 10-6. BZ&PC bekert door en zal in de volgende ronde wederom tegen een sterke tegenstander uitkomen.




In Heerenveen was de Bodegraafse ploeg van tweedejaars coach Ton Kloosterman zaterdag te sterk voor overgangsklasser SG WZC en thuisclub SGHA. Tegen het eveneens een klasse hoger spelende OZ&PC Oldenzaal werd ternauwernood knap een remise uit het vuur gesleept. Op basis van doelsaldo werd BZ toernooiwinnaar. “Een leuke opsteker”, reageert Kloosterman. “We hebben de afgelopen weken de trainingen weer opgepakt. Vanwege de zomervakanties van verschillende speelsters zijn we pas vanaf volgende week weer compleet. Balen, maar dat is even niet anders. Met de groep die er wel was, hebben we veel aan de conditie gewerkt. Het toernooi in Heerenveen was voor ons een eerste gelegenheid om oefenwedstrijden te spelen. Wennen, ineens met een bal, maar wel weer heel leuk. Prettig om in deze voorbereidingsfase drie zware, maar leerzame wedstrijden te spelen.”

Zondag was er het eerste officiële duel van het nieuwe seizoen. Loting had bepaald dat VZV de tegenstander werd in de eerste ronde van de ManMeer!-Cup. BZ was in de beginfase zoekende. Moeizaam werd een kleine voorsprong opgebouwd, maar de 3-1 verdween als sneeuw voor de zon. Binnen no-time stond het 3-4 en BZ moest in de achtervolging. In het sfeervolle thuisbad De Kuil haakte BZ met een lucky aan. In de zoemer voor de rust maakte het 4-4. In de tweede helft kreeg BZ meer grip op het spel en kon het uitlopen naar 10-5. De Velser Zwemvereniging mocht de laatste treffer maken waardoor de eindstand op 10-6 kwam.

“VZV speelt net als wij in de Eerste Klasse”, vervolgt Kloosterman. “Zij hebben veel meer ervaring op dit niveau, omdat ze al een aantal jaar in deze klasse uitkomen. Wij zijn naar aanleiding van ons kampioenschap vorig jaar gepromoveerd en het wordt ons eerste jaar in deze poule. We zullen aan de bak moeten dit seizoen. Hard werken, veel leren en handhaven. Daar gaan we voor. Winst tegen dit sterke VZV is dan wel lekker.”

Aanstaande zaterdag reist BZ&PC af naar Lichtenvoorde. De competitie wordt daar gestart tegen kampioenskandidaat LIVO.

Eerste ronde ManMeer!-Cup

BZ&PC – VZV: 10-6

Periodestanden: 2-1, 2-3, 4-1, 2-1

Doelpunten BZ&PC: Gaby Hukker 3, Lisa Stolwijk 2, Jennifer den Besten 2, Maaike Broersma, Marjolein Russchenberg, Niki Hukker.

Saves keepster Patricia den Heijer: 9

Volgende ronde ManMeer!-Cup: 14 of 15 oktober

Persbericht BZ&PC

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank