Wonderlijk weekend zorgt voor koppositie

”Onverwacht en toch gebeurd” dat was de Bodegraafse reactie na het laatste fluitsignaal in Haarlem. Daar nam titelfavoriet ZV Haerlem het op tegen Z&PC de Zeeuwse Kust, het verloor verrassend van de Zeeuwen. De heren van BZ&PC maakte dankbaar gebruik van deze unieke kans, in een wedstrijd vol adrenaline zorgde de Bodegravers voor een klein beetje vuurwerk tegen het Brabantse Deurne.




De Bodegraafse equipe kwam onrustig op gang. In een hoog tempo en met verdedigende fouten kwam de ploeg meermaals op voorsprong, maar wist Deurne continue bij te blijven tot 4-4. In de tweede periode kon er een klein gat geslagen worden mede dankzij een benutte strafworp, een doelpunt van (balsponsor) Pim Cluistra en het zwemwerk van Rick Sandifort.

Het gat leek in de derde periode te verdwijnen toen Deurne terugkwam tot 7-7. Vanaf dit moment kwam BZ&PC op gang en liep het in korte tijd uit naar 10-7, mede dankzij een splijtende pass van Rob Peek op Luke Rijnbeek. Rory van Amsterdam zette met de 12-8 de eindstand op het bord, waarna de talentvolle scheidsrechter Jolf van der Waaij zijn fluit definitief in de wilgen kon hangen.

”Vooraf waren alle scenario’s uitgedacht door de heren van BZ&PC, behalve deze” zei Herman van Tongerloo na de wedstrijd. ”Haerlem kwakkelde al weken, iets dat in Bodegraven begon nadat wij zelf hier de zege weggaven. Vandaag viel het kwartje eindelijk eens goed en konden wij profiteren. We zijn er echter nog niet, we zijn nu pas begonnen”. Door het verlies van Haerlem en de winst van BZ&PC staan de ploegen inmiddels beide op 27 punten en haakt De Zeeuwse Kust nog serieus aan met 24 punten. Naast het gat in punten is nu ook het doelsaldo met Haerlem gekrompen van 40 doelpunten naar 10. 

”Iets waar we vooralsnog niets aan hebben” zei Tjeerd Schaafsma na afloop van het duel tegen Deurne. ”De onderlinge strijd gaat bepaald worden in onderling resultaat. Indien we daar 7-8 winnen en we elders punten laten liggen, pas dan komt het doelsaldo om de hoek kijken. ” Die onderlinge strijd zal plaats vinden op 24 februari in Haerlem, maar de ploeg mag eerst aantreden in de kwartfinale beker op 13 januari in Den Haag. 

Foto’s: Erwin Korevaar

Tekst: BZ&PC

Advertentie

blank

blank

blank

blank

blank

blank

blank