vervoer (1 van 1)

100.000ste passagier Vervoer van Deur tot Deur

9 Januari heeft de Stichting Vervoer van Deur tot Deur Bodegraven een mijlpaal bereikt met het vervoeren van de 100.000ste passagier. Vanmiddag om 14.00 uur stapte deze passagier nietsvermoedend in de zo bekende gele bus.
De stichting is 11 jaar geleden opgericht met als doel het uit het isolement halen van ouderen in Bodegraven door het aanbieden van vervoer in het dorp over korte afstanden waarvoor men geen taxi laatkomen. De bestemmingen voor de ritten zijn heel divers maar de meeste ritten gaan naarRijngaarde ,supermarkten, de markt,fysiotherapie, kappers,huisartsen, bridgeclubs, zangverenigingen of naar familieleden en vrienden.De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers(op dit moment zijn dat er 43)  die een rol hebben als chauffeur, begeleider,meldpuntmedewerker of bestuurslid. Daarnaast heeft de stichting een behoorlijk aantal locale ondernemers als sponsor, zij betalen voor reclame stickers op de bus, er is nog ruimte vrij op deze rijdende reclamezuil!

Het aantal leden is over de afgelopen11 jaar erg sterk gegroeid, op dit moment zijn da er meerdan 200. De leden betalen een vast bedrag van 5 € per maand voor alle Vervoer binnen Bodegraven van maandagochtend tot vrijdagnamiddag, dit bedrag is overigens nog steeds hetzelfde als 11 jaar geleden.

Vorig jaar was een recordjaar ,er zijn meer dan 11.000 passagiers vervoerd, er zit duidelijk een stijging in het aantal leden en in het aantal ritten per lid per week.

De 100.000 ste passagier is MevrouwHoogenboom, zij is al lang lid sinds en ze woont in Rijngaarde. Mevrouw Hoogenboom maakt heel erg regelmatig gebruik van de gele bus voor ritjes naar haar zus die ook in Bodegraven woont of om boodschappen te doen of naar de kapper te gaan.

De voorzitter van de StichtingVervoer van Deur tot Deur Bodegraven, Mevrouw Francis Zwetsloot biedt Mevrouw Hoogenboom een bloemetje aan.

Ingezonden bericht
There are no comments

Add yours