14523292_689343651231033_541769400585840744_n

15-jarige Senna de Roos gaat naar Ghana voor het goede doel

Senna de Roos uit Bodegraven is actief betrokken bij World Servants. World Servants biedt jongeren een ervaring die niet zonder gevolgen blijft. Met werkvakanties willen ze namelijk bereiken dat een gemeenschap uit een ontwikkelingsland een stap verder komt. Zo ook de 15-jarige Senna in actie om een arm land te helpen.

Wie is Senna de Roos?

“Ik ben Senna de Roos en ik ben 15 jaar. Ik ben geboren in Bodegraven en woon hier nog steeds. Ik ga naar het Kalsbeek College in Woerden en ik zit nu in 4VWO. Naast het vele werk wat ik voor school moet doen, vind ik het super leuk om te dansen. Ik dans dan ook 3 keer per week bij Studio Viva Dans. Daarnaast ben ik soms nog wel eens te vinden in de sportschool. In de weekenden werk ik in de bediening bij het Fort Wierickerschans en maak ik schoon bij een hele aardige mevrouw.”

Hoe ben jij bij World Servants gekomen en waarom?

“Ik ben bij world Servants terecht gekomen door mijn school. Het Kalsbeek college bestaat dit jaar 100 jaar en organiseert daarom samen met world servants dit project. Ik heb altijd al mee gewild op zo’n project. Het lijkt me geweldig om daar te kunnen bouwen en te spelen met de kinderen. Ik vind het heel fijn om de mensen daar te helpen en aan mezelf te werken.”

Wat hebben jullie allemaal georganiseerd om geld in te zamelen?

“We hebben auto’s gewassen, broodjes knakworst, stroofwafels en appelflappen verkocht in pauzes op school en eten en kaarten verkocht bij de kerstwandeling van Bodegraven. We gaan binnenkort nog rozen verkopen voor Valentijnsdag en we organiseren aankomende maandag een benefietdiner.”

Bij wat voor project ga jij je inzetten de komende tijd?

“Ik ga op zondag 12 februari voor 3 weken naar Ghana. Wij gaan hier met een groep van 40 man bouwen aan 3 klaslokalen. Daarnaast is zo’n reis natuurlijk ook heel leerzaam en goed voor je persoonlijke ontwikkeling.”

Hoeveel geld is hiervoor nodig?

“Wij moeten in totaal €110.000 ophalen, waarvan de school € 50.000 geeft en wij dus €60.000 moeten ophalen. Elke deelnemer moet € 1500 ophalen d.m.v. van verschillende acties. Ik ben er bijna! Zo mis ik nog een kleine €350 euro.”

Sponsor jij Senna in Ghana? Ga naar https://www.worldservants.nl/actieplatform/deelnemer/3394

 


There are no comments

Add yours

X