Aflevering 5 Bekende ReBo-ers over 2016 & 2017 – Carolien van Os

In de 5e aflevering van onze serie bekende ReBo-ers over Bodegraven-Reeuwijk, blikt Carolien van Os terug op 2016. Ook kijkt ze alvast vooruit naar het nieuwe jaar dat voor de deur staat. Bodegraven kent Carolien van haar dansstudio Studio Viva Dans.
“Ik ben Carolien van Os, 29 jaar en woon samen met Danny Jansen, van Jansen Timmerwerk. Ik kom uit Reeuwijk, maar woon nu sinds een paar jaar in Bodegraven. Op 21-jarige leeftijd heb ik de dansstudio overgenomen van Ans Wieman, die toen nog de Jazz Dance Studio Ans Wieman heette. Inmiddels heet de dansstudio Studio Viva Dans en heb ik er mijn geheel eigen handtekening onder kunnen zetten. Ik werk samen met andere enthousiaste docenten, waardoor ik meer tijd heb gekregen voor de organisatie rondom Studio Viva Dans. Ik kan daardoor ook nog meer genieten van de lesuren die ik nog zelf verzorg binnen de dansstudio.”

Wat maakt 2016 onvergetelijk

“Voor Studio Viva Dans was het absolute hoogtepunt onze uitverkochte theatervoorstelling in de grote zaal van het Castellum in Alphen aan den Rijn (red.: met ca. 750 zitplaatsen). Het hele seizoen werken de leerlingen, ons docententeam en vrijwilligers toe naar deze voorstelling. Wanneer aan het einde van de avond, de leerlingen met een big smile de avond afsluiten, het publiek een staande ovatie geeft en de vrijwilligers terugkijken op een leuke dag, is dat voor mij een teken dat onze voorstelling geslaagd is. Het geeft zoveel energie voor het volgende dansseizoen!”

 

“Daarnaast verzorgen de leerlingen en docenten van Studio Viva Dans, met behulp van vrijwilligers, gedurende het hele jaar nog diverse dansoptredens. Vaak geheel belangeloos. Bijvoorbeeld in de senioren complexen in Bodegraven-Reeuwijk. Onze danseressen zijn ook te zien bij tal van artiesten die optreden in Bodegraven, zoals tijdens de Najaarsmarkt. Deze maand stonden we nog op het podium bij Helemaal Top, tijdens hun 2 zo goed als uitverkochte concerten. En wat ook heel leuk is om te doen, zijn de dans workshops die we regelmatig verzorgen op scholen of bijvoorbeeld tijdens de Vakantiespelen.”

“Ook kijk ik terug op een geslaagde Najaarsmarkt met prachtig weer. Ik blijf de Najaarsmarkt iets bijzonders vinden, omdat er voor het hele dorp activiteiten worden georganiseerd. Het is bijzonder hoe iedereen zijn of haar steentje bijdraagt aan dit evenement. Dit is voor mij waar een gemeente voor hoort te staan. Ondernemen, saamhorigheid en op een veilige manier plezier maken.”

 


Wat weet niemand, maar zou iedereen eigenlijk wel moeten weten? 

“Ik vraag me af of iedereen zich voldoende beseft, dat er in Bodegraven-Reeuwijk heel veel ondernemers zijn met een mooie visie. Een visie waarin samenwerking vaak centraal staat. Deze bedrijven en verenigingen hebben ieder hun eigen team, bestaande uit personeel en/of vrijwilligers, die allemaal hun steentje bijdragen. Zij zijn van onschatbare waarde! Onze ‘ kleine’ gemeente is naar mijn mening heel rijk. Rijk aan mooie bedrijven en verenigingen, die ieder op hun eigen gebied iets toevoegen. Gemeenten kunnen niet zonder deze ondernemers-met-visie. En ook niet zonder mensen die deze visionairs steunen.”

 

Laten we jongeren met goede ideeën vooral steunen. Zij zijn de vrijwilligers, de ondernemers van de toekomst.

 

“Ook denk ik dat niet iedereen er genoeg bij stil staat, dat onze gemeente veel jonge ondernemers en vrijwilligers telt, die vaak niet serieus worden genomen. Vanwege hun gebrek aan of nog geringe ervaring. Ik ben ook jong gestart -ik was 21- en heb zelf heel veel last ondervonden van deze vooroordelen. Dit is voor mij inmiddels gelukkig veranderd, maar ik zie het om mij heen nog steeds gebeuren. Dit vind ik jammer, deze jongeren zijn wellicht minder ervaren, maar hun ideeën zijn niet per definitie minder goed. Kijk naar de Vakantiespelen of het Pleinfestijn, vele jongeren werken mee aan deze prachtige evenementen. Waarom zouden we deze jongeren niet steunen? Zij zijn immers de ondernemers dan wel vrijwilligers van de toekomst!”

“Ik ben enorm trots op de vele trouwe vrijwilligers van Studio Viva Dans. Zonder de extra ondersteuning die ik krijg van hen, mijn familieleden en Danny, kan ik nooit dezelfde kwaliteit leveren als nu. En ik ben enorm blij met de inzet en steun van mijn moeder, die samen met een aantal andere vrijwilligers zorg draagt voor alle mooie kostuums. Mijn zus Helena is ook al jaren een onmisbare spil tijdens de theatervoorstellingen aan het einde van ieder seizoen.”

 

 

2017 wordt mooi als…

“Als we nog meer gaan samenwerken dan dat we nu al doen. En dan heb ik het niet over de voor de hand liggende combinaties zoals ‘sportvereniging met sportvereniging’ of ‘horeca ondernemer met horeca ondernemer. Maar waarom maken we geen cross overs, waardoor een evenement nog veelzijdiger en leuker wordt? In ons eigen dorp, hebben we alles ‘in huis’ om elkaar te versterken. ‘Jonge ondernemers met meer ervaren ondernemers’, ‘sportverenigingen met horeca’, of ‘cultuur organisaties met winkeleigenaren’. Hoe gek het misschien ook klinkt, waarom niet?!”

 

Bodegraven heeft zo’n divers aanbod op het gebied van sport en cultuur. En positieve feedback vanuit de gemeente werkt zo motiverend. Dat zou best vaker mogen.

 

“Ik zou daarnaast graag zien dat de gemeentevertegenwoordigers een bredere interesse zouden ontwikkelen en vooral ook tonen. Ik begrijp dat de burgemeester en wethouders volle agenda’s hebben… en niet overal aanwezig kunnen zijn. Maar iets meer betrokkenheid bij de diverse ondernemingen en verenigingen -en niet steeds bij dezelfde- zou wel gewaardeerd worden. Op deze manier krijgen zij een veel beter beeld van wat Bodegraven-Reeuwijk nu écht allemaal in huis heeft. Een positief woord of gebaar vanuit de gemeente werkt zo motiverend. Een afwijzing of gebrek aan interesse doet zoveel moois teniet.”

 

 

Wat wens je voor 2017?

“Dat iedereen gezond mag blijven. En dat iedereen vooral blijft bewegen. Hoe graag ik ook mijn danspassie met iedereen zou willen delen -omdat ik ervan overtuigd ben, dat je met dans en muziek heel veel kan betekenen voor jong en oud- ik begrijp dat wellicht niet iedereen mijn danspassie deelt. Daarom is het zo mooi dat Bodegraven-Reeuwijk zoveel diversiteit biedt in sport en cultuur. Er is voor ieder wat wils! Ik hoop dat ik met Studio Viva Dans, samen met mijn docenten team en vrijwilligers, nog veel uren dansplezier mag verzorgen. Voor leerlingen, toeschouwers, oud en jong. Dat wij ook weer vele activiteiten mogen organiseren voor onze leden en niet-leden. En dat we daarnaast vernieuwend mogen blijven op het gebied van dans in onze gemeente.”

 


Wie wil je een hart onder de riem steken voor 2017?

“Het klinkt cliché, maar ik wens iedereen een fijne jaarwisseling en boven alles gezondheid. Wat we vaak vergeten, is dat we op heel veel vervelende gebeurtenissen zelf nog invloed hebben. We kunnen het nog oplossen of op z’n minst iets beter maken. Maar wanneer iemand ziek wordt, gaat dat niet op. Dan is niets meer vanzelfsprekend. Mijn gedachten gaan daarom speciaal uit naar de mensen die ziek zijn of iemand moeten missen tijdens de feestdagen. Het is een voorrecht om met de feestdagen samen te zijn met je dierbaren. Iets waar we veel te weinig bij stil staan, vind ik.”


“Daarnaast wil ik alle (jonge) Bodegraafse ondernemers in 2017 een hart onder de riem steken. Blijf doorgaan met het realiseren van jullie visie en ideeën. Ze zijn er wel, mensen die deze visie waarderen en met jullie delen. Hopelijk worden dat er steeds meer.”

Foto’s: met dank aan Ramon Hutters, Oxbey Fotografie en Pascal Thijssen, Gizmo Works Photography

Gepubliceerd door: Ilse Höcker
There are no comments

Add yours