Aflevering 7 Bekende ReBo-ers over 2016 & 2017 – Dieter Möckelmann

Dieter Möckelmann kijkt voor ReBonieuws.nl terug op 2016 en neemt alvast een voorschot op het nieuwe jaar. In deze 7e aflevering van bekende ReBo-ers over Bodegraven-Reeuwijk, vertelt hij waarom onze gemeente zo mooi is.
Hij is geboren in 1975 en heeft twee leuke dochters van 8 en 10 jaar oud. 

Wat maakt 2016 onvergetelijk? -> Wat was een groot succes voor Reeuwijk en/of juist een dieptepunt?

“Het mooiste avontuur wat ik in 2016 in Reeuwijk heb beleefd is het zwemseizoen tussen eind april en eind september. De Fuut beleefde een top-jaar. Samen met meer dan 200 vrijwilligers konden wij voor heel veel mensen in Reeuwijk (en daarbuiten) een plek aanbieden waar gezwommen en gespeeld kon worden. Het was echt bijzonder. Het begon, samen met een paar mensen die dachten dat dit avontuur aangegaan moest worden: Robin Borg, Robin van Galen, Daphne Mulder, Monique Mooij en Jerry Tijssen, in 2015. Veel theorie en goede gesprekken. Maar toen het hek écht open ging, de vrijwiligers zich écht gingen inroosteren en aan de slag gingen en de eerste bezoekers zo enthousiast waren over ‘onze Fuut’, ja, dat was kippenvel.

Er waren afgelopen jaar veel kippenvel-momenten: toen er ’s middags met mooi weer 100-en fietsen bij het hek stonden, toen er ruim 800 mensen bij het openingsfeest meevierden, toen er bijna 100 zwemmers meededen aan de Zwem-4-daagse, en nog zoveel meer. En wat dacht je van de ploegen vrijwilligers die zich dagelijks bezig hielden met het groen, de waterkwaliteit, het toezicht, de winkel, de schoonmaak, de techniek, de events en alles eromheen. En neem van mij aan, er was nog veel meer! Dat zorgde ook voor een kick. Bij iedereen!”

“Wij hadden echt geen idee waar wij aan begonnen. Niemand van ons had ooit op deze schaal een zwembad geëxploiteerd. Vaak kreeg ik de vraag:”als je dit van te voren had geweten, had je het dan ook gedaan?” Mijn antwoordt was altijd:”Ja, dán zeker.”

Het zwembad was voor veel mensen meer dan een bak met water en een speelweide. Voor sommigen was het werken in De Fuut een nieuwe routine in een stil leven, voor anderen een voorziening die in Reeuwijk kon blijven, de ander kon zijn of haar ervaringen delen die hij/zij had opgedaan in vele jaren werk.

Op Facebook werd veel geschreven over De Fuut. Iemand deelde op haar tijdlijn dat zij wederom achter de kassa zat van het zwembad, waarop de vraag kwam:”Heb jij een zwembad?” Daarop antwoordde zij:”De Fuut is ook van mij!”

En zo is het echt, het zwembad is van Reeuwijk.

En iedereen kent wel iemand die op een of andere manier zijn of haar steentje bijdraagt.”

Wat weet niemand (over Reeuwijk/jouw inzet/…) maar zou iedereen wel moeten weten?

“Dat het bestuur van de Stichting De Fuut alweer 3 vergadering achter de rug heeft om het seizoen 2017 op te tuigen. Wij kijken nu al uit naar de opening en alle events die dit jaar in de agenda komen te staan.”

2017 wordt mooi als iedereen….(Hoe kan een ieder daar z’n steentje aan bijdragen?)

“….die zich afgelopen jaar heeft ingezet als vrijwilliger, weer van de partij is én een nieuwe vrijwilligers meeneemt.
Het is goed denkbaar dat het in 2017 weer zo druk en leuk zal worden als in 2016. Dan zijn een paar extra handjes meer dan welkom!”

Wat wens je voor 2017?

“Dat alle bezoekers van De Fuut weer net zo blij het zwembad uitgaan als vorig jaar.”

Wie wil je een hart onder de riem steken met Kerst of in het nieuwe jaar?

“Ik wens voor alle Reeuwijkers, dat hun beste dag van 2016, de slechtste van 2017 mag worden en uiteraard gun ik alle inwoners van dit prachtige dorp een paar baantjes in De Fuut !”
There are no comments

Add yours