ASW 1 – Bodegraven 1

Alf Ramsey, wie kent hem niet? Hij was de man van de welbekende zin:
‘’Never change a winning team’’. Niet dat iedereen daar dan ook altijd naar moet luisteren, want in de zesde competitiewedstrijd trad Bodegraven wederom met een gewijzigd elftal aan. Al Badri, wie vorige week terugkeerde na een vakantie op Bali, was de vervanger van de richting Spaanse zon vertrokken Zaal. Aanvoerder Rietveld verving de vorige week prima spelende Kallache. Hierdoor werd de hele verdediging overhoop gegooid, maar dat het stond als een huis was ook deze week weer een feit.

Bodegraven begon fel aan de wedstrijd en speelde tot de 16 meter van ASW heel aardig.

Een doelpunt bleef uit en na een kwartier wist de thuisploeg zich wat meer richting de goal van de rood-zwarte te spelen. Vonk was in dit geval een ‘sta in de weg’ en was ook de redder na een te korte ingooi van Laaouar. Oog in oog met de Waddinxveense spits was het de doelman die na goed uitkomen de bal van zijn voeten kon plukken. Het spel golfde wat op en neer tot de 30e minuut. Veelenturf was het die in een goede, dubbele kaats met Hadi en Bakker de doelman van Waddinxveen kon passeren. 2-0. Niet veel later herhaalde zich dit met een trainingsdoelpunt als resultaat. Een goede combinatie tussen Veelenturf, Bakker en Blonk belandde bij El Boutaybi die naar binnenkwam en in de korte hoek de keeper kon verrassen. 2-0.

Aan het begin van de 2e helft probeerde ASW nog wat te forceren, maar verder dan wat afzwaaiers van afstand kwamen zij niet. Na 62 minuten spelen gooide Veelenturf het duel op slot. Invaller van den Herik herkende een loopactie en gaf een prachtige, lange bal op de diepgaande spits. Een kapbeweging was genoeg om de laatste verdediger uit te spelen en de bal daarna met buitenkant rechts binnen te schieten. 3-0. Een kwartier later bepaalde Hadi de eindstand. Alweer een aanval die begon bij een invaller; Bakkali zette de aanval op en na goed breed geven van Al Badri schoot Hadi met binnenkant voet de 4-0 binnen.
Na exact 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter voor het einde.
Helaas gebeurt het op andere velden wel eens anders, maar bij ASW – Bodegraven gaf iedereen zoals dat hoort scheidsrechter van Polanen gewoon een hand.

Volgende week speelt Bodegraven thuis tegen Oliveo dat ook bovenin de ranglijst staat geposteerd. Het belooft weer een spannende pot voetbal op de Groene Zoom.  Om 14.00 zal er worden gefloten voor de aftrap.