Bekende ReBo-ers over 2016 en 2017 – vandaag Brigitte Schouten

Deel 2 uit de serie interviews met bekende ReBo-ers over Bodegraven-Reeuwijk: vandaag Brigitte Schouten. Ze zei enthousiast ‘Ja’ op de vraag van ReBonieuws.nl om terug te blikken op 2016. Ook kijkt ze vast even vooruit naar wat 2017 in petto heeft. Brigitte is voor velen een vertrouwd gezicht in Bodegraven – vanwege haar tomeloze energie en ongekende inzet voor heel divers Vrijwilligerswerk. Lees hieronder haar verhaal.
Mijn verhaal over Bodegraven? Nou ik ben in ieder geval ik gek op Bodegraven, dus dat moet geen probleem zijn!

“Laat ik mij eerst even voorstellen. Ik ben Brigitte Schouten, moeder van 3 fantastische jongens: Nicky, Denny en Davy. En in het nieuwe jaar word ik voor het eerst oma, spannend! Ik werk op de basisschool Willibrord-Miland als administratief medewerkster en ik ben gek op vrijwilligerswerk. Mijn tijd gaat grotendeels op aan school, de Nierstichting en de Koningsdag in de Oude Zustertuin. Verder verzorg ik nog heel veel hand- en spandiensten voor wat-ik-leuk-vind en wat-de-agenda-toelaat, zoals bij de Vakantie Spelen, voor Ipse de Bruggen, etc. “

Wat maakt 2016 onvergetelijk?

“Natuurlijk zeg ik dan Koningsdag 2016! Met een gezellig groepje enthousiaste vrijwilligers zorgen wij ieder jaar dat er een Open Dag is in de Oude Zustertuin op Koningsdag. Zo ook dit jaar. Alleen was het groep vrijwilligers opeens wel erg geslonken en ondanks dat er een fantastisch draaiboek klaar ligt, vraagt het erg veel werk! Jammer genoeg was 2016 het jaar waarin wij moesten toegeven, dat we het echt niet meer konden organiseren met zo’n klein groepje. “

Het zag er naar uit dat de Oude Zustertuin voor het eerst leeg zou zijn tijdens Koningsdag. “Maar we hebben een oproep gedaan en gelukkig zijn er toch altijd weer mensen die de Oude Zustertuin een warm hart toedragen. Zij vinden ook dat een Koningsdag niet compleet is zonder ons programma. Nu gaan we druk aan de slag met een nieuw, enthousiast team. We hebben er weer zin in en we gaan er voor. “

Vertelt enthousiast verder: “Eigenlijk vind ik de Voorjaarsmarkt (Borft Live Lentefestival), de Najaarsmarkt, de Wintermarkt (Dickens Festijn), Bella Italia en de Vakantie Spelen allemaal fantastische evenementen. Ik draag ze stuk voor stuk een warm hart toe. De streekmarkt, Onderweg naar Kerst zijn ook mooie initiatieven en een aanvulling voor ons dorp. “

 

Wat niemand weet over Bodegraven, maar zou iedereen eigenlijk wel moeten weten?

“Afgelopen jaar zijn er nieuwe hanging baskets met bloemen opgehangen in het dorp. Een initiatief, dat door iedereen als mooi is ervaren en dat was het ook! Ik bedacht me dat dit project wel eens eerder was uitgevoerd, maar dat bleek iedereen toch wel weer vergeten te zijn. Jaren geleden werden de hanging baskets met bloemen geïntroduceerd en werden aan de rand van Bodegraven opgehangen, zodat het een vrolijk ‘binnenkomen’ was. Deze zijn echter vervolgens weer weggehaald en tot mijn verbazing werden er nu ‘nieuwe’ hanging baskets in het centrum opgehangen. Waar zijn de oude gebleven? Dat zou ik nog wel eens willen weten… ”

“Maar ik vind het een fantastisch initiatief van de BOV, net als de kerstverlichting die overal is aangebracht. Elke avond is het een plezier om door ons verlichte dorp te rijden. Het ziet er schitterend uit!”

 

2017 wordt mooi als….

“Als iedereen eet, winkelt, koopt, feest én ‘lellebelt’ in eigen dorp! Natuurlijk mag je best wel eens ergens anders eten of winkelen, af een toe online kopen geeft ook niet, maar… wij zijn zelf verantwoordelijk voor de levendigheid op ons dorp. Het is belangrijk dat het geld hier blijft, want alleen dan kan een gemeente groeien.”

“Daarnaast vind ik het een taak van de gemeente om te zorgen dat er voldoende woningen zijn voor jongeren. Want eerlijk is eerlijk, een levendig dorp vraagt om levendigheid van alle lagen van de bevolking en verjonging in een dorp is heel belangrijk voor het bestaan!”

 

Wat wens je voor 2017?

“Ja ach… wat valt er te wensen? Heel veel natuurlijk, maar laten we eerlijk zijn, gezondheid is niet te koop! Daarom wens ik iedereen een goede gezondheid, liefde, dankbaarheid en respect voor de medemens toe. Voor mijn kinderen wens ik natuurlijk hetzelfde en dat ik oma mag worden in 2017 is wel heel bijzonder!”

 

Wie wil je een hart onder de riem steken met Kerst of in 2017?

“Ja, dan denk ik vooral aan de mensen die een geliefde of een naaste moeten missen tijdens deze dagen. Eigenlijk is dat gemis alle dagen voelbaar, maar rond deze tijd helemaal. Ook denk ik aan hen die ernstig ziek zijn, voor wie het afscheid nabij is en hen die aan de laatste reis zijn begonnen. Het is zwaar als mensen deze dagen in gaan met intens verdriet, maar de herinneringen geven kracht en zullen ook hen door deze dagen dragen. Naar hen gaan mijn gedachten uit tijdens deze Kerst en Oud & Nieuw!”

Geschreven door: Ilse Höcker
There are no comments

Add yours