Blog: In mei leggen alle vogels een ei

 
Voor Bodegraven geldt dit voor de ondernemers en diverse commissies klaarblijkelijk ook.

Iedereen wil zijn eigen ei leggen, op zijn eigen gekozen moment. Toch past het beter, zeker in de voorjaarsmaand Mei, om gezamenlijk in een nest te kruipen en gemeenschappelijk het spreekwoordelijke ei te leggen om Bodegraven op de kaart te zetten en veel publiek van buitenaf te trekken.

Uitleg: Het is mooi dat er allerlei evenementen georganiseerd worden in Bodegraven centrum, maar waarom moet dat gespreid over diverse weekenden in Mei?

 

Zo was er vorig weekend de Rode Loperdag in de Prins Hendrikstraat, was er afgelopen weekend de Voorjaarsmarkt met vier dagen kermis, twee dagen braderie en meer evenementen tegelijkertijd zoals de Atelierroute en de Pubquiz, en dan is er komend weekend de Bella Italië Dag in de Tolstraat en ook nog eens een Streekmarkt in de Kerkstraat.

 

Zou het niet mooi en nuttig zijn als dit meeste in één weekend in Mei plaats zou plaatsvinden?

Suggesties voor de volgende Voorjaarsmarkt:

A.Gebruik het Raadhuisplein waarvoor het bedoeld is, evenementen.

  1. Twee of drie dagen Voorjaarsmarkt. Vier dagen een centrum afsluiten, waarvan twee alleen voor een kermis, lijkt toch erg lang.
  2. Wellicht de braderie alleen op zaterdag? Twee dagen lijkt niet echt nodig, het blijft dan lekker compact. Op vrijdag zou wellicht, naar Reeuwijks voorbeeld, een Eetfestijn op het Raadhuisplein kunnen plaatsvinden.
  3. Op zaterdag doen de Rode Loperdag in de Prins Hendrikstraat en de Bella Italië Dag in de van Tolstraat ook mee. Hoe mooi zal het zijn om lekker door te lopen van het ene naar het andere evenement? Gezelliger, leuker, functioneler en beide straten trekken, zo schat ik, veel meer publiek.
  4. Op diezelfde zaterdag krijgt De Streekmarkt ook een vaste plek in de Kerkstraat.
  5. De Atelierroute kan misschien naar een ander weekend, zo blijven die mensen ook op het dorp.

 

Het zijn natuurlijk maar ideeën, maar wellicht helpt het iets om in Bodegraven dat zo gevraagde bloeiende centrum te maken.

Hier alvast een foto-idee voor een bloeiende Bouwsteeg.

imagebloem1

Door: Ruud Kooistra
There are no comments

Add yours