Column: Van sporten word je gelukkiger

Van sporten word je gelukkiger en wij kunnen je uitleggen waarom!
Dat sporten vele fysieke voordelen biedt weten de meeste mensen wel, maar dat sporten ook wonderen kan doen voor je geestelijk welzijn wordt nog wel eens vergeten.

Toch kennen we allemaal dat gelukzalige gevoel wat je kunt hebben tijdens of na het sporten. Dit gelukzalige gevoel is te verklaren vanuit het feit dat je lichaam tijdens het sporten endorfine aanmaakt, ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd.

Endorfine is een soort natuurlijke feel good drug. Je gaat je er beter door voelen. Endorfine vermindert je gevoel van pijn en het is betrokken bij het beloningssysteem van je lichaam. Endorfine zorgt dus voor aangename gevoelens. Ook onderdrukt het gevoelens van vermoeidheid en/of lusteloosheid.

Sporten kost je dus absoluut energie, maar het levert je daarnaast ook weer veel nieuwe energie op. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die veel bewegen en/of regelmatig sporten vrolijker en energieker zijn en een positievere kijk hebben op het leven dan mensen die amper bewegen.

Denk dus altijd aan het gevoel wat je na het sporten hebt als je eens moeite hebt met je motivatie om in beweging te komen, we worden er gewoon gelukkigere mensen van!

Door: Kim de Vor en Christa Belt – Green Health Center
There are no comments

Add yours