Green_apple

Column: De voordelen van groepslessen

 
Zelfstandig trainen is niet voor iedereen weggelegd. Ga je zelfstandig aan de slag met een trainingsprogramma dan kan het zijn dat je op den duur je motivatie of je plezier verliest. Wanneer je jezelf hier in herkent of momenteel in zo’n fase zit dan kunnen het volgen van groepslessen voor jou een oplossing zijn. Het trainen in groepsverband kan namelijk een goede stok achter de deur zijn om te blijven komen. Daarnaast kan het heel waardevol zijn voor de intensiteit die je levert tijdens de workout. Je kunt je vaak optrekken aan elkaar, aan de muziek of aan een enthousiase instructeur. Daarmee creeer je vaak dat je net dat beetje extra geeft ten opzichte van het moment waarop je alleen traint.

Ook qua kennis en voor het optimaliseren van je techniek kun je deelnemen aan een groepsles. Wij zijn van mening dat een goede sportschool beschikt over opgeleide instructeurs die jou precies kunnen vertellen hoe je je oefeningen veilig uitvoert en hoe je het maximale rendement kunt halen uit je les. Ook voor vragen of onduidelijkheden kun je bij jouw instructeur(s) terecht en ook kan hij/zij jou opties geven voor alternatieve oefeningen als je een oefening door een bepaalde reden niet kunt uitvoeren.

 

Zou je wel eens een groepsles willen proberen maar weet je niet zo goed welke, dan kunnen ze jou daar bij een sportschool vast goed advies over geven zodra ze jou persoonlijke doelstellingen en eventuele beperkingen kennen. #durftevragen

 


There are no comments

Add yours

X