Concordia is RVC de baas

Na een inhaalweekend waarin R.V.C. ’33 vrij geweest was mochten zij nu afreizen naar Delft voor de wedstrijd tegen Concordia. Tegenstander Concordia doet het net zoals RVC goed en bevind zich bovenin de competitie. RVC’er Dico Ballering was sinds lange tijd (blessures) weer bij de selectie aanwezig en mocht in de tweede helft invallen.

Na een rommelige voorbereiding begon de wedstrijd in hoog tempo op het harde kunstgrasveld. Al snel was het duidelijk dat Concordia het moest hebben van de snelle en technische aanvallers die snel voor gevaar zorgde. Hierdoor moest RVC al snel aan een noodrem trekken en de scheidsrechter gewillig de penalty aan Concordia gaf. Keeper van Leeuwen kon niet keren en de thuisploeg kwam hierdoor al snel in de problemen. Niet veel later was het namelijk opnieuw raak voor Concordia die zo voor 2-0 aantekende. RVC kon weinig gevaar stichtte voor het Concordia doel en als er een aanval aan zat te komen dan wist de thuisploeg hier hardhandig een stokje voor te zetten. Hierdoor moest Thomas van der Poel in de eerste helft het veld al ruimen, na een charge van achter op de enkel (onbestraft).
Met een 2-0 stand werd er dan ook gerust.

Na rust, waarin RVC verteld werd dat het nog niet gespeeld was, maakte Concordia het klusje snel af. Na enkele minuten spelen lag de 3-0 er al in en 2 minuten later zelfs de 4-0. RVC was qua spel niet veel minder, maar kregen een les in effectiviteit. Na het verkrijgen van een strafschop leek RVC iets terug te kunnen doen, maar aanvoerder Mari Blanken zag zijn schot tot twee keer toe gekeerd worden. Even later was het Bjorn Verbeij die nog enigszins de eer redden door de 4-1 binnen te schieten. Een wonderlijke terugkomst was teveel gevraagd en door de extra druk die RVC naar voren gaf werd het in de counter opnieuw verslagen, waardoor de 5-1 ook binnen viel. Hierna moest Frank Stolwijk het veld nog ruimen, nadat hij een aantal noppen op zijn hoofd gehad had en RVC niet meer mocht wisselen. Concordia leek de wedstrijd ook met 10 man te eindigen toen middenvelder Remco de Ruiter Mari Blanken sloeg onder toezicht oog van de scheidsrechter, maar hij werd gespaard en verstandig door zijn trainer snel gewisseld. Een domper voor RVC, de normaal stabiele ploeg wist geen geluk af te dwingen en verloor uiteindelijk ruim, 5-1.