ESTO helpt Stolwijk aan overwinning

Drie van de vijf doelpunten werden door ESTO gescoord. De wedstrijd werd met 1-4 verloren en dat betekent 2 zogenaamde “E.D.’s”,  Eigen Doelpunten. Die vielen ook nog eens op cruciale momenten in de wedstrijd en samen met de vele gemiste kansen had ESTO zondag last van de wet van Murphy. Zeker een uur lang werd Stolwijk van de mat gespeeld en was ESTO zomaar een klasse beter dan haar opponent. Bijna onwaarschijnlijk verdween in de eerste minuut de bal al in het ESTO doel. Een voorzet werd door Tim van de Lagemaat ongelukkig geraakt en viel pardoes achter de verbaasde Joey Anker. De pret was er bij Stolwijk niet minder om, maar er stond nog 2x drie kwartier op de klok om de zaak voor ESTO recht te trekken. Met slecht één kans liepen de Stolwijkers in de eerste helft achter de feiten aan en daar hoorde voor ESTO scoren bij, dat lukte echter niet. De lat en de paal waren Stolwijkse redders, de de bal ging ook vaak net naast of net over. Toch viel de dik verdiende gelijkmaker in 37e minuut dankzij een fraaie kopbal van Jordy Romein. ESTO ging in de tweede helft furieus van start en onmiddellijk werden er al twee kansen gemist. Echter vijf minuten na rust kwam de 2-1 op het scorebord door een mislukte kopbal van de ongelukkige Guido Bentveld. Er was niemand in de buurt en geen gevaar. De verbazing was  groot maar de feiten voor ESTO heel vervelend. Uiteraard gingen de Stolwijkers op de counter spelen en moest ESTO naar voren om tegen een geblokte verdediging het evenwicht weer te vinden. Dat mislukte faliekant en een counter in de 65e minuut zette de slimme Joost van Niekerk de rood-zwarten op 3-1 voorsprong. Gedesillusioneerd probeerde ESTO met hard werken nog wat van de wedstrijd te maken. De organisatie raakt zoek en de mannen uit Stolwijk roken hun kansen. Zo vloog, eveneens van de voet van Joost van Niekerk de 4-1 in de 80e minuut binnen en ging de bal in de 90e minuut op de stip voor een terechte penalty. Genadig knalde de Stolwijkse spits de bal hard tegen de lat en bleef ESTO een nog grotere afgang bespaard. De teleurstelling werd na afloop verwerkt in de gezellige Stolwijkse kantine samen met de dolgelukkige tegenstander.

Voorlopig even geen voetbal meer, de eerste volgende wedstrijd is in 2017 op 29 januari om 14.00 uur thuis tegen PVC uit Utrecht. Ik wens iedereen een gezellige kerst en jaarwisseling.

Door: Han Koevoets