bronzen beeld-3

Expositie Hoek29 in mooie herfst tinten

Er is een nieuwe expositie te bewonderen in Hoek29. De expositie is 1 oktober begonnen en zal nog te bewonderen zijn tot 15 november. Verschillende exposanten stellen hun werk ten toon, waaronder Michael Hoedjes, Nora van Klingeren, Andrea van der Glas en Gerda van e Brug.
Bronzen beelden van Michael Hoedjes
Een van de inspiratiebronnen voor mijn sculpturen was het boek van Jean Bolen;’Godinnen in iedere vrouw’. Zij beschrijft archetypen van de vrouwelijke ziel aan de hand van de godinnen uit de Expositie in mooie herfst tinten.
Griekse mythologie. Ik heb de kenmerken van de verschillende godinnen in brons vorm gegeven.

   

Nora van Klingeren
Nora ziet altijd een verhaal. ‘De inspiratie kan van alles zijn’, zegt Nora.
Eerst komt dan ook de titel. Het verhaal vertelt ze vervolgens in handgeschilderde en gezeefdrukte zijde en wol. Samen vilt. En vooral kleur, veel kleur. Ze zoekt naar combinaties van materialen en technieken en tegelijkertijd naar tegenstellingen.

De wol is meestal merino aangevuld met andere wolsoorten zoals wenseleydale of gotland. Zijde komt voor als vezel, zoals de wol of in grotere of kleinere lapjes. Nora schildert de zijde met de hand en plaatst daar een zelf ontworpen zeefdruk op. Dat zorgt voor contrast. De opbouw in verschillende lagen wol afgewisseld met zijde en het vilten zelf geeft diepte en structuur.

Andrea van der Glas
Gedurende de jaren dat Andrea schildert, heeft zij een eigen kijk en stijl ontwikkeld.
Ze werkt met herkenbare thema’s: dieren, voorwerpen, maar ook mensen. Ook het landschap is een door haar gebruikt thema. Ze schildert met acryl op doek.

De kleuren zijn helder en contrastrijk, de vormen zijn vaak gestileerd en vereenvoudigd. Andrea schildert veel voorwerpen, dieren en mensen in een rij.
Ze wordt gegrepen door het ritme van deze rijtjes. De landschappen worden in een meer impressionistische manier geschilderd. Soms worden voorwerpen en landschappen geabstraheerd.

Gerda van de Brug
Het werk van Gerda van de Brug is figuratief en het thema is het onderwater leven ,vissen hebben haar voorkeur.
Vissen inspireren haar door de contrasten, ritme, kleur, licht en donker ruw en glad. Maar het zijn niet alleen vissen, de schoonheid van de natuur zijn een bron van inspiratie die nooit opdroogt.

Hoek 29, gelegen aan de Markstraat 29 te Bodegraven is dinsdags van 10:00 – 14:00uur en vrijdags en zaterdags van 10:00 – 16:00 uur geopend.

X