sneeuw1

Gladheidsbestrijding in gemeente Bodegraven-Reeuwijk

 
Het gebied met de winterse neerslag bereikt vanavond als eerste het westen van het land. De avond begint met overwegend lichte sneeuw. Dit gaat in de nacht over in ijzel. De kans is groot dat het KNMI vanavond code geel of code oranje afgeeft, een waarschuwing voor een grote kans op gevaarlijk of extreem weer.

Door de ijzel en de natte sneeuw is de kans op gladheid groot. De winterse neerslag verdwijnt zaterdag overdag langzaam vanuit het westen.

Acties van de gemeente

  • Bij gladheid worden de hoofdwegen als eerste gestrooid. Daarna daarna zijn de doorgaande wegen in de wijken, doorgaande fietsroutes en bijzondere locaties (zoals bruggen, verzorgingshuizen, winkelcentra, scholen enz.) aan de beurt.
  • Op verschillende plekken (bijvoorbeeld bruggen en verzorgingstehuizen) in de gemeente staan kisten met strooimiddel. Inwoners kunnen hier gebruik van maken om op de plekken rondom de kisten extra te strooien.
  • Inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunnen gratis een zak strooizout van 5kg ophalen bij het afvalbrengstation.

Screenshot buienradar.nl
There are no comments

Add yours