Nijn2 (1 van 1)

Heres start het nieuwe jaar met nijntje Beweegdiploma 
 

Turn – en Dansvereniging Heres liet 30 december kinderen kennis maken met nieuwe disciplines, Floorbarre en het nijntje Beweegdiploma. Floorbarre sluit aan op de klassieke balletlessen. Op de vloer werkt gewerkt aan plaatsing, versterking van de spieren en aan leningheid. Het nijntje Beweegdiploma is bedoeld voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar. Het Beweegdiploma stimuleert kinderen in hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling. Op een speelse manier en onder begeleiding van gediplomeerde trainsters zijn de kinderen bezig met springen, klimmen, klauteren, zwaaien en evenwichtsbewegingen.Het behalen van het beweegdiploma is in tegenstelling tot het behalen van het zwemdiploma nog niet de normaalste zaak van de wereld. In de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar vindt bij kinderen echter de grootste motorische ontwikkeling plaats. Een goed motorisch fundament heeft een grote invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Zodra een kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.

Nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het Beweegdiploma. Het diploma bestaat uit twee lessenseries: nijntje Beweegdiploma 1 (leeftijd 2-4 jaar) met 15 lessen en nijntje Beweegdiploma 2 (leeftijd  4-6 jaar) met 20 lessen. Op 30 december tijdens het Heres Oudejaarsfeest maakte een grote groep kinderen kennis met de lessen.

De officiële start van de nijntje Bewegingsdiploma is op 9 januari. Opgeven is nog mogelijk, per mail met naam en leeftijd via gymheres@live.nl. Meer info vindt u op www.heresbodegraven.nl. Beweeg mee met nijntje!

 
There are no comments

Add yours