Ingezonden brief: Bodegraven-Reeuwijk blameert zichzelf!

Op 15 september hebben wij groenlicht gekregen van de aanwezigen wethouders (een meerderheid van het college)om de door ons voorgestelde plannen om te komen tot een herschikking van het sport-en tennispark uit te voeren. Kosten neutraal voor de gemeente. De sportfaciliteiten worden verbeterd en toekomstbestendiger gemaakt. De nieuwe situatie leidt ook tot minder overlast voor omwonenden. Kortom een win win situatie voor een ieder en een prima voorbeeld van een geslaagd initiatief vanuit de gemeenschap. Op 26 oktober zijn wij uitgenodigd bij een afvaardiging van het college die plotsklaps politiek ging bedrijven met ons mooie plan door hun goedkeuring voor dit plan afhankelijk te stellen van onze instemming met draconische bezuinigingsmaatregelen.
Chantage heet dat in de volksmond! Over de ruggen van sporters en vrijwillige bestuurders wordt nu een politiek spel gespeeld om maar hun ‘zinnen‘ door te drukken. CVC Reeuwijk heeft voetbalvelden in een erbarmelijke staat. De Gemeente voldoet niet aan haar onderhoudsplicht. Vele blessures zijn hiervan het gevolg. Mogelijke claims van letselschade zullen door ons worden verstuurd naar de gemeente. Ik kan niet langer toelaten en toezien dat deze gemeente zo met haar burgers omgaat. Een blamage is het. En het ergste is: waarom zij zo handelen is niet te bevatten. Een plan wat niets extra’s kost, slechts het vrijspelen van de bestaande gelden in de begroting wordt nu inzet van een ondoorgrondelijke plan om te komen tot harmonisatie van de buitensport en het in financiële problemen brengen van gezonde sportverenigingen. (Ex)Bestuurders van de Stichting de Groene Zoom, CVC Reeuwijk en de Sluipers worden als simpele zielen behandeld en blijkbaar niet voor vol aangezien.

De goede bedoelingen van dit college trek ik in twijfel. Het college communiceert slecht of al helemaal niet, is niet -en detail op de hoogte en heeft slechts een doel: het buitensporten onbetaalbaar te maken ten faveure van toezeggingen in de raad om te komen tot een harmonisatie buitensport. Zij dienen hier niemand mee en jagen alle clubs op onoverbrugbare kosten en dus helpen zij mee de sporten onbetaalbaar te maken. Ook worden waardevolle initiatieven hierdoor om zeep geholpen. Onduidelijk is waar het motto dat ingezet wordt op burgerparticipatie betrekking op heeft. En ja: we moeten blijven praten….en vooral redelijk blijven.

Ingezonden door: Ries van Eijck Oud- voorzitter CVC Reeuwijk
There are no comments

Add yours