Matig resultaat na een matige wedstrijd van RVC 1

Op Sportpark Kaagjesland werd zondag 11 maart een wedstrijd gespeeld tussen de twee onderste ploegen in de eerste klasse. R.V.C. ’33 tegen Delft. Op dit moment zouden beide ploegen genoodzaakt zijn om aan het einde van de rit nacompetitie te spelen, maar omdat er nog voldoende wedstrijden aankomen kan dit uiteraard nog veranderen. De ploeg van trainer Dennis Olman was niet in topconditie. Het centrale duo Bjorn Verbeij en Zanzibar Booy konden niet meedoen en van te voren waren er nog meer twijfelgevallen die uiteindelijk toch konden spelen.

Door de vele regen die er gevallen was in de nacht werd de wedstrijd verplaatst naar het kunstgras veld, welke ook voldoende water aan het oppervlak had liggen. In de eerste wedstrijd tegen Delft had RVC snel gemerkt dat het de betere ploeg was, maar dat was nu wel anders. RVC leek niet lekker in de wedstrijd te zitten en Delft weerhield de Reeuwijkers hier ook goed van. Het kwam de wedstrijd ook niet ten goede dat RVC zijn niveau van eerdere wedstrijden niet wist te behalen en Delft het ook prima vond in ieder geval niet te verliezen. Spits Wouter Sluijs was in de eerste helft het dichtst bij een doelpunt, maar de Delft doelman wist op tijd te strekken en de bal achter te tikken. Aan de andere kant liet inval-doelman Frank van Leeuwen weer zien dat hij nog steeds meekan met een bijzonder belangrijke redding.

Ook in de tweede helft zat er te weinig pit in de RVC ploeg. Het lukte niet en dat ging knagen. Delft bleef loeren op de counter en RVC moest hierdoor in positie blijven, maar er was te weinig creativiteit om door de stugge Delft verdediging te breken. Plots dacht Wouter Sluijs dan alsnog zijn doelpunt te pakken te hebben, maar hij werd dubieus teruggefloten voor een overtreding. Het slotoffensief van RVC leek wel te komen, maar er zat te weinig kracht in om het Delft lastig te maken, waardoor de wedstrijd eindige in een 0-0 gelijkspel.