Ondanks goede inzet toch verlies voor Vriendeschaar

KOAG uit Krimpen a/d IJssel is dit seizoen de tegenstander waar 4x tegen gespeeld gaat worden. De eerste wedstrijd was uit op het veld van KOAG waar Vriendenschaar echt de mindere ploeg was en zeer terecht verloor met 16-11. Deze zaterdag de tweede ontmoeting, nu in de Sporthoeve in Bodegraven. De voorbereiding op deze wedstrijd was prima verlopen en de Vriendenschaar formatie geloofde ook echt dat er best wel eens wat te halen viel. Frank van Buren opende de score en gaf met zijn nooit aflatende inzet het goede voorbeeld. Toch ging het stroef in deze beginfase. Ook KOAG speelde niet het sterkste spel, zodat de wedstrijd meer spannend dan goed was. Tot 5-5 ging het gelijk op, daarna wist KOAG een eerste gaatje van twee te slaan en hield dat tot de rust vast. 6-8 Ruststand.

Vriendenschaar kon zichzelf recht in de spiegel aankijken. Er was keihard gewerkt en op hier en daar wat foutjes ook prima verdedigd. Nu moesten de bodegravers ervoor zorgen aanvallend wat meer onder de druk van KOAG uit zien te komen. Vriendenschaar kwam echter niet goed uit de startblokken, het eerste kwartier van de tweede helft werd er niet goed aangevallen, terwijl KOAG steeds makkelijker de korf wist te vinden. 6-10 en alles en iedereen wist dat het nu wel een hele zware opgave zou worden voor Vriendenschaar. Toch lieten de bodegravers zich niet zo makkelijk overgeven. Langzaamaan gingen de aanvallen wat beter draaien en werd er nu wel weer meegescoord met KOAG. Alleen het gat van 4 werd niet kleiner. In een alles of niets offensief werd 5 minuten voor tijd de achterstand verkleind tot 15-17. En het kon. Een dubieuze strafworp gaf KOAG het laatste steuntje 15-18. Het werd nog 16-18 maar de tijd was tekort om nog punten te pakken. Vriendenschaar heeft alles gegeven deze wedstrijd en dat is een eerste voorwaarde waaraan is voldaan. En het was een echte wedstrijd tegen een zeer goede tegenstander. Alleen hier kopen we niets voor. Volgende week ADO, weer een thuiswedstrijd waar De Knikker keukens spelers alle, maar dan ook alle steun van het publiek nodig hebben. Die wedstrijd moet gewonnen worden wil Vriendenschaar het lijfsbehoud nog in eigen hand houden. Komt allen! (hoe toepasselijk zo vlak voor de kerst).