RVC hard onderuit bij Groeneweg

Na een positieve uitslag in de wedstrijd tegen DONK mocht RVC zich mede koploper noemen. De andere ranglijst aanvoerder Den Hoorn had evenveel punten, maar nog wel een wedstrijd tegoed. De Reeuwijkers bleven relatief dicht bij huis op zondag 5 februari. Groeneweg uit Zevenhuizen was namelijk de tegenstander. RVC had wel te kampen met personele problemen. Basisspelers Bjorn Verbeij en Dirk-Jan Blanken waren afwezig en ook Rens Mathot kon zijn rentree niet maken.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd. Achterin kon Groeneweg naar hartenlust combineren, waardoor RVC alleen maar kon volgen. Met kleine kansen liet Groeneweg zien dat het vol voor de winst ging, als revanche op de 5-1 nederlaag eerder dit seizoen op Sportpark Kaagjesland. RVC had geluk dat keeper Van Leeuwen in goede doen was, waardoor de treffer uit bleef. De Groeneweg keeper had tot dan toe nog niets te doen gehad, maar werd na 11 minuten compleet verrast door een schot van RVC middenvelder Sander Sluijs. Hij kreeg de bal netjes terug gelegd en schoot met een mooie curve knap raak. RVC hoopte na de voorsprong ook beter in de wedstrijd te komen, maar hier was weinig sprake van. Groeneweg liet zich niet uit het veld slaan en kreeg net voor rust de verdiende gelijkmaker op het scorebord, na een scrimmage voor het RVC doel.

In de tweede helft werd de wedstrijd volledig beslist. Na een aantal minuten spelen bouwde Groeneweg het overwicht volledig om in een voorsprong en stopte niet bij de snelle 2-1. RVC probeerde het wel, maar was niet in staat om het Groeneweg lastig te maken. Hierdoor kon de thuisploeg kans op kans creëren en was hier erg efficiënt in. Halverwege de tweede helft was de wedstrijd al gespeeld, de stand was namelijk opgeschroefd tot 4-1. Tot overmaat van ramp moest Stan Sluijs toen het veld ruimen door een rode kaart. Ook met 10 man had RVC lang de moed erin gehouden, maar kon het eigenlijk geen moment iets terugdoen. Ook richting het eind van de wedstrijd brak Groeneweg nogmaals door om de eindstand te verzekeren, 5-1.