Mieke en Carin 4

Studio MieCa, professionele naailessen & creatieve workshops

Bij Studio MieCa kun je op een ontspannen en gezellige manier leren naaien én creatieve workshops volgen. Mieke Ravestein en Carin van Wijgerden geven jou daarbij vakkundige hulp. Ze helpen je met groot plezier van A tot Zigzag. Van het ontwerpen van jou wensen tot het daadwerkelijk vervaardigen van een tas tot jas en meer. Net wat jij wil (leren) maken. Mieke is een volleerd zeer ervaren en professionele coupeuse en costumière. Carin is een autodidact met een geërfd handigheids-dna van haar oma. Wat de dames zien, kunnen ze maken. Van stof, naald en draad maken zij de mooiste en hipste creaties. Met jou!
Voor wie?

De lessen en workshops zijn bedoeld voor iedereen. Voor kinderen vanaf 8 jaar én volwassenen. Ook voor jou dus! Want wil jij je eigen originele mode (leren) maken en/of accessoires dan kan dat! Van tas tot jas, hippe vintagejurk en meer. Alles is mogelijk. Laat de massamode los en ga los op jouw creaties. Onderscheid jezelf met unieke kledingstukken, armbanden, tassen en alles wat je wil maken in een inspirerend atelier.

Op jouw tempo én wanneer het jou uitkomt

Studio MieCa houdt van creativiteit, maar ook van ontdekken, ontspannen en plezier maken tijdens het (leren) naaien. Want zelf creatief bezig zijn is super leuk! En dat alles op jouw tempo en wanneer het jou uitkomt. Kom je op les voor de fijne kneepjes van het naaivak of wil je gewoon relaxed wat leuke (bruikbare) dingen maken? Beide opties zijn mogelijk. Ravestein en Van Wijgerden houden van serieus doen, maar ook van veel lachen.

Gecertificeerde opleidingen: costumière & coupeuse

“We zijn als modevakschool aangesloten bij de organisatie ‘Mode op Maat’ en de Branchevereniging Mode Ambachten (MBA),” legt Mieke uit. “Dat betekent dat je een officieel erkende opleiding tot costumière of coupeuse bij ons kunt volgen.” Als je costumière wilt worden, dan duurt dat 4 jaar. Wat komt daarbij aan bod? “De opleiding bestaat uit meerdere modules: het ontwerpen van kinder-, dames- en herenkleding en lingerie en haute couture technieken.” De 2-jarige coupeuse opleiding kun je volgen als je minimaal de opleiding ‘couture techniek’ en ‘dames- en herenkleding’ van de costumière-opleiding hebt gevolgd. Het is dus een vervolgopleiding. Ravestein: “Je leert het ontwerpen, tekenen en maken van mantels, colberts, avond- en bruidskleding. Je leert bestaande patronen vergroten en verkleinen.”

Lestijden: ook voor kids!

De lestijden zijn op werkdagen van 9.30 – 11.00 uur en van 13.30 – 15.00 uur. De lessen/workshops voor kinderen zijn op dinsdagmiddag van 15.30 – 17.00 uur.

Tarieven & lesduur

Je kiest of je een stempelkaart voor 5 of 10 lessen neemt. Vijf lessen à €16,- per lesblok van 1,5 uur kost €80,-. Een ‘tien lessen’-stempelkaart is voordeliger. Dan betaal je €14,- per lesblok van 1,5 uur en kom je uit op €140,-. (Je mag natuurlijk zoveel stempelkaarten kopen als je wilt.) Carin: “Voor de workshoptarieven kijk je op onze website. Daar zitten overigens ook hele coole workshops voor kinderen bij. Denk maar aan een knooptas of je eigen keerbare kindermuts en/of keerbare kindercolsjaal naaien. En de workshop/korte cursus om je eigen (knuffel)monster te ontwerpen en maken is een aanrader! Hoe leuk is dat? We willen nog veel meer workshops aanbieden. Werken met knutselvilt en armbanden van leer zijn daar een voorbeeld van. Houd ons daarom maar op Facebook goed in de gaten.”

Droom & doel

Mieke en Carin willen heel Bodegraven-Reeuwijk (en ver daarbuiten) aan het creëren krijgen. Punt.

Nog meer info?

Heb je zin in het volgen van naailessen en/of workshops? Kijk op www.studiomieca.nl voor nog meer info. Of bel direct: 06 – 53 99 11 14. Studio MieCa heeft haar atelier (en verkoop van originele tassen en kledingstukken) in Hoek 29, Marktstraat 29 in Bodegraven.

Je kunt Studio MieCa natuurlijk ook op Facebook volgen (en liken)! (Dat waarderen de MieCa-meisjes heel erg.)

Foto atelier: Ysbrand Swart, Overige foto’s: Studio MieCa

[Advertorial]
There are no comments

Add yours