Topper tussen UNIO en RVC eindigt gelijk

Op zondag 12 oktober stond de topper in de derde klasse op het affiche tussen UNIO uit Oudewater en RVC ’33 uit Reeuwijk-Dorp. RVC stond voor de aftrap fier aan kop, maar UNIO kon bij winst de Reeuwijkers voorbij stormen. Voor de Reeuwijkers kon alleen Dirk-Jan Blanken niet spelen wegens een langdurige schouder blessure.

De wedstrijd starten op volle snelheid. Zowel UNIO als RVC zochten de aanval op en wilde graag snel op voorsprong komen. Het was de thuisploeg die de eerste kansjes kreeg en via de lange bal enigszins gevaarlijk kon worden. Na een ruim kwartier gespeeld te hebben was het dan ook zo’n lange bal die de 1-0 voor UNIO inleidde. Een verloren duel op het middenveld gaf de UNIO spits de kans de bal precies voor de voeten van zijn medespeler te leggen en deze wist de RVC doelman te verslaan met een geplaatst schot. RVC liet zich na de 1-0 niet uit het veld slaan en begon beter in de wedstrijd te komen. Door de stugge verdediging van UNIO kwamen de meeste kansen vanaf dode spelsituaties, maar deze vielen net niet goed voor de Reeuwijkers. Net voor rust was het een solo actie van Frank Stolwijk die RVC op gelijk hoogte bracht. Stolwijk zag zijn schot op de lijn gekeerd worden, maar door de inlopende mensen was de UNIO verdediger zo gehaast dat hij de bal in eigen doel werkte. Een mooie opsteker voor het op dat moment overheersende RVC.
Na de rust werd het al snel een geheel andere wedstrijd. Na een overtreding op Robin Stolwijk kreeg de overtreder zijn tweede gele kaart en moest hierna het veld verlaten. UNIO ging direct wisselen en in eerste instantie proberen om het gelijkspel vast te houden. RVC wist zich geen raad met het counterende UNIO en hoewel het een man meer op het veld had staan kwamen zij weinig voor het vijandelijke doel. Aan de andere kant was UNIO een aantal keer razendsnel in de tegenaanval. Als hoogtepunt in de tweede helft werd een uitbraak van UNIO door keeper Frank van Leeuwen gered, daarna op de paal gewerkt en als laatste tegen de lat geschoten. RVC kroop hier door het oog van de naald en mocht van geluk spreken dat de 1-1 op het scorebord bleef staan. Het was een wedstrijd met alles erop en eraan, zoals een topper bedoeld is. Zowel het thuis publiek als de meegereisde Reeuwijkers begeleidde de spelers dan ook met een applaus van het veld.