Vriendenschaar verliest in de slotseconden

Het zou zo mooi kunnen zijn en eigenlijk ook moeten zijn.

Scherpte en felheid, vooral in de beginfase van de wedstrijd is een punt waarbij de Knikker keukens nog wel wat te halen valt. Het is niet, dat de ploeg zich daar niet van bewust is, alleen vaak niet in staat om gelijk vanaf het allereerste begin er bovenop te zitten.

Na de 0-2, dat dan weer wel, was er sprake van een gelijk opgaande strijd tot 7-7. Dat was het moment waarop het bij Wion net even wat beter ging in de afronding, 9-7 ruststand. Vriendenschaar speelde niet slecht, maar deed het gewoon niet goed genoeg in de afronding.

Verdedigend werden er wat afspraken gemaakt om het Wion nog wat lastiger te maken. Het echte Vriendenschaar van de voorgaande 3 wedstrijden hadden we nog niet gezien en helaas dat duurde nog wel even ook. Wion liep veel te makkelijk uit naar liefst 12-7; Kom op nou Bodegraven…….nou daar kwamen ze. Eindelijk was de beer los en binnen 5 minuten trok Vriendenschaar het initiatief naar zich toe.

Bij 13-13 werd alles anders, 13-15 en de tijd begon al te dringen. Een compliment voor Wion dat niet opgaf, 14-15, 15-15. De 15-16 van Mike Lina had de beslissende moeten zijn. Ondanks de ruimte dat Vriendenschaar in deze eindfase had, lukte het niet meer om de bal door de mand te gooien. Wion kwam langszij en door knullig balverlies, al in de laatste minuut, van Vriendenschaar kon Wion de wedstrijd uitspelen en in ieder geval het gelijke spel veiligstellen. Hier zou Vriendenschaar ook wel mee kunnen leven.

In bijna de laatste tel, kwam er nog één ver afstandsschot die voelde als een mokerslag. 17-16 in het voordeel van de thuisploeg en de strijd was gelijk gestreden. Het was voor het eerst in jaren (echt waar) dat Vriendenschaar op deze wijze een wedstrijd door haar vingers had laten glippen, vaak zitten de Bodegravers zelf aan de goede kant van de score als het op zo’n spannend slot aankomt.

Het voelt absoluut heel ellendig, weten we dat ook. Complimenten voor de Rotterdammers, zij gingen gestaag door wisten wel hoe een laatste minuut uitgespeeld moest worden. Vriendenschaar was vandaag over de gehele wedstrijd genomen niet goed genoeg, een gelijkspel zou de onderlinge verhouding prima hebben weergegeven. Het liep even anders.