Vuurwerk verkoop in Bodegraven

De mensen staan in de rij om consumentenvuurwerk te halen. Vandaag is alweer de laatste dag om vuurwerk te kopen. Bij Karwei Bodegraven was het al vroeg druk met bezoekers. Ze zetten dan ook ruim 10 verkopers in om iedereen goed te helpen.
In Bodegraven kunnen mensen ook bij Welkoop vuurwerk aanschaffen.

Regels voor vuurwerk afsteken

Veel mensen hebben last van het vuurwerk rond de jaarwisseling. Het gaat dan vooral om te vroeg afgestoken vuurwerk en illegaal knalvuurwerk. Zeker in de buurt van verzorgingshuizen en locati es voor opvang van ouderen, geestelijk gehandicapten en kleine kinderen is vuurwerk verboden. Deze groep mensen kan slecht tegen harde knallen. Ook het afsteken van vreugdevuren kan leiden tot overlast. Houd rekening met elkaar.

  • Afsteken van vuurwerk mag van 31 december 2016 vanaf 18.00 uur tot 1 januari 2017 02.00 uur. Buiten deze periode is het verboden.
  • Het is verboden om vuurwerk af te steken binnen een straal van 75 meter van panden met een rieten dak. Deze daken gaan snel in de brand. Deze regels staan in de APV.
  • Er geldt een vuurwerkverbod binnen een straal van 50 meter bij kinderdagverblijven, scholen en bejaarden- en verzorgingshuizen.

Woont u in de buurt van een verzorgingshuis of een woning met rieten dak? Attendeer dan ook uw buren hierop!
There are no comments

Add yours