Wat is een gezonde leefstijl?

Regelmaat in je leefpatroon

Voor je lichaam is het belangrijk dat er een duidelijke regelmaat in je leefpatroon zit. Eet daarom op vaste tijden en houd je slaapritme zoveel mogelijk intact. Voldoende rust en aandacht voor je lichaam zal je gezonde leefstijl ook ten goede komen.
Zuinig met alcohol en stoppen met roken

Naast het opbouwen van goede gewoontes, is het net zo belangrijk om ‘slechte gewoontes’ af te leren. Zo hebben -overmatig- alcoholgebruik en roken een negatieve invloed op je gezondheid.

Kom in beweging!

Bij een gezond leven hoort een dagelijkse dosis lichamelijke inspanning. Probeer dagelijks minimaal een half uur te bewegen. Dit kan door middel van sporten, maar ook door actievere keuzes te maken gedurende de dag. Ga wat vaker met de fiets naar het werk en probeer de trap te nemen in plaats van de lift. Dit bewegen is noodzakelijk voor het goed functioneren van het lichaam. Wil je jouw lichaam echt veranderen, dan is er iets meer nodig. Een hele snelle en veilige manier van je lichaam vormen en het verliezen van gewicht is krachttraining. Er zijn tegenwoordig zoveel leuke manieren om je lichaam te trainen, het is niet voor niets dat steeds meer mensen de weg naar de sportschool weten te vinden!

Neem je rust

Om het lichaam optimaal te laten functioneren is voldoende slaap noodzakelijk. Je lichaam herstelt tijdens je slaap van fysieke bezigheden. Daarnaast verwerk je de indrukken die je gedurende de dag hebt opgedaan. Tijdens de slaap wordt de overdag opgedane kennis opgeslagen, maar bij te weinig slaap vergeet men het geleerde weer. De slaapbehoefte verschilt per persoon. Over het algemeen is een slaap van 7 tot 8 uur voldoende voor een goede nachtrust.

 

Met sportieve groet,

Christa Belt en Kim de Vor

 

Green Health Center
There are no comments

Add yours