Waterpoloheren BZ&PC gehavend uit fysiek duel

Afgelopen zaterdag speelde de waterpoloheren van BZ&PC een belangrijk duel om de koppositie tegen VZV uit IJmuiden. In een zeer fysiek duel had BZ&PC tot in de laatste drie minuten de voorsprong in handen, maar ontglipte de zege in een kokend Zwembad De Kuil.

BZ&PC startte gedegen aan het duel tegen de Noord-Hollandse ploeg, een vroege 0-2 achterstand zorgde ervoor dat bijna iedereen wakker was. Aan beide kanten werd er fanatiek gefloten voor aanvallende fouten waardoor het conditioneel sterkere BZ&PC de wedstrijd in handen kon nemen. Dankzij treffers van onder meer Rob Peek en Tim van Leeuwen kwam de ploeg op een 6-2 voorsprong.

Ondanks dat VZV dichterbij kwam, vergrote René Peek de voorsprong tot 7-4 halverwege de derde periode. Tot zover weinig aan de hand voor de ploeg onder leiding van Andreas de Heij. Daarna ging het snel maar ook vooral hard. Dit tot ergernis van het Bodegraafse publiek.

Een kolkend Zwembad de Kuil haalde de eigen ploeg misschien wel uit de wedstrijd waardoor BZ&PC ineens tegen een achterstand (8-9) aankeek. Tot overmaat van ramp kreeg niet de Bodegraafse equipe maar juist VZV een strafworp toegewezen waardoor een minuut voor tijd de achterstand opliep voor 8-10. Nu zijn er in Bodegraven miraculeuze dingen gebeurd in de befaamde laatste minuut, maar BZ&PC haalde de achterstand niet meer in.

Het verloor met 9-10 en mag van geluk spreken dat alle lichaamsdelen nog op de juiste plek zitten. Toch kwam BZ&PC gehavend uit de strijd, de ploeg verloor voor het eerst dit seizoen. Komend weekend gaat de ploeg op bezoek bij WZK Wassenaar, de nummer 4, die verrassend won van de koploper.