anders

Restaurant Anders in RTL Nieuws

Gisteren heeft restaurant Anders uit Bodegraven het RTL Nieuws gehaald in de discussie over het wel of niet gratis schenken van kraanwater in restaurants.
Eigenaar PJ Geerlof legt aan RTL Nieuws uit waarom zij geen gratis kraanwater schenken. Bekijk het fragment hier.

Ook op hun Facebookpagina licht restaurant Anders het toe: “Gratis vinden wij niet passen binnen de horeca. Zo eerlijk zijn we. Uiteraard wel bij/ten behoeve van medicatie. Als tussenweg in de discussie is in 2017 besloten om aan het verkochte kraanwater een goed doel te koppelen: De Zonnebloem Bodegraven. Vorig jaar hebben we met onze gasten €1.192,50 opgehaald voor de oudere en soms wat eenzame medemens. Dat hebben we met onze gasten bereikt en daar zijn we trots op. Binnenkort mogen we de cheque overhandigen aan de stichting die volledig draait op vrijwilligers en leuke uitjes verzorgt voor deze doelgroep. Daar kunnen enkele vervelende ontvangen mails uit het land niet tegen op!”

Brussel heeft zich gisteren gebogen over de kwestie en besloten om gratis kraanwater in de horeca niet te verplichten. De Europese Commissie ziet zo’n verplichting niet zitten in haar nieuwe voorstellen voor een betere drinkwatervoorziening in de EU. “We kunnen niet alles in Europese wetgeving gieten”, aldus Eurocommissaris Frans Timmermans.

Restaurant Anders geeft aan in 2018 op dezelfde manier verder te gaan – kraanwater tegen betaling, maar voor het goede doel – en doet een oproep op zijn Facebook pagina: “Wie weet een goed doel in Bodegraven? Het doel moet een hoog sociaal karakter hebben en niet commercieel. Het leukste idee wint een diner voor 2.”X