Een persoonlijk verlies ombuigen naar een online veiling voor het KWF

Mariska Stolwijk verloor vorig jaar november haar vriend. Om dit verlies te verwerken buigt ze deze negatieve gebeurtenis om naar een online veiling waarbij de gehele opbrengst naar het KWF gaat voor kankeronderzoek. Deze veiling met exclusieve items loopt 18 november aanstaande af.
In 2000 kregen nog ongeveer 70.000 mensen de diagnose kanker, in 2021 waren dit ruim 123.000 mensen (Bron: kanker.nl). Conclusie is dat het aantal diagnoses hard stijgt. “Je hoopt dat jou dit niet overkomt” vertelt Mariska Stolwijk. Haar vriend Patrick Bobeck overleed vorig jaar november aan de gevolgen van kanker, na een ziekbed van slechts 6 weken.

Om deze verdrietige gebeurtenis te verwerken start Mariska een fundraising: uit naam van haar vriend Patrick hoopt ze een mooi bedrag voor het KWF op te halen. “Het blijkt dat onderzoek nog steeds zo hard nodig is. Wanneer iemand met 6 weken komt te overlijden, waarbij de kanker zo hard ging dat zelfs specialisten het niet meer goed wisten.”

Op de website staan exclusieve items online waaronder een gesigneerd kampioensshirt van AJAX, een skyboxarrangement bij Sparta Rotterdam, een interview in het Parool en AD, een gesigneerd shirt van ADO Den Haag maar ook hotelovernachtingen, high tea, dinerarrangementen, golfclinics en kaarten voor musea. ”Ik heb al een paar registraties binnen. Het werkt eigenlijk zoals Vakantieveilingen: na het registreren van je E-mailadres kun je anoniem bieden.”, vertelt Mariska. 

“Ik hoop oprecht dat het uiteindelijk een chronische ziekte wordt. Dat is te laat voor Patrick en voor onze toekomst, maar hopelijk redt het andere mensen. Patrick had een hart van goud en stond altijd voor iedereen klaar. Daarom past deze actie ook zo goed bij hem als persoon. Daarnaast voelt het goed om zo’n actie op te zetten ter ere van hem. Ik wil ervoor zorgen dat we hem nooit vergeten.”

”Tot nu toe zijn de reacties positief. Mensen geven aan dat ze het een mooie, krachtige actie vinden. Voor mij werkt dit project ook haast therapeutisch. Het is fijn om een goed doel te hebben waar je naartoe werkt, naast je vaste baan. Het verlies blijft natuurlijk pijnlijk. We waren bijna twee jaar samen, en toch op een leeftijd waarop je vrij snel serieuzere plannen gaat maken. Onze gesprekken gingen relatief snel over trouwen en kinderen. Ik geloofde nooit in een soulmate, totdat ik Patrick ontmoette. In zo’n situatie verlies je niet alleen je partner, maar ook een stukje toekomst. Na het verlies herinnerde alles mij aan hem. Ter afleiding ben ik vrij snel weer aan het werk gegaan. Gelukkig was iedereen begripvol; ik mocht alle tijd nemen die ik nodig had. Dat hielp iets. Hoelang je blijft rouwen, kun je nooit inschatten. Nog steeds ben ik met speciale gelegenheden als Kerst of zijn verjaardag vooral op zoek naar afleiding.”, vertelt Mariska. 

De veiling vind je op de website www.patrickbobeckmemorial.com.

Ingezonden bericht 

Advertentie

blank