IMG_8922

Expositie van foto’s kinderen groep 7 met Rotary Club

In het Evertshuis was een groot palet aan foto’s te vinden, gemaakt door kinderen uit de groepen zeven van Bodegraven. De Rotary Club in Bodegraven heeft woensdag 10 juli voor de derde keer Het Young Talent Event georganiseerd om kinderen uit te dagen zich bezig te houden met fotografie. Iedere klas had een ander thema waar de kinderen foto’s van maakten.
Vakmanschap en enthousiasme

“Het is heel leuk om dit te organiseren met fotografen uit Bodegraven”, meldt Arjan de Knikker, voorzitter van de Rotary Club over de specialisten die de kinderen onderwezen over hun vak. Ook over de deelname van de kinderen is hij zeer te spreken: “Het was super om te zien hoe de kinderen aan de slag gingen en zelfs op de grond lagen om een foto te maken. Ze hadden aandacht voor elk detail. Dat enthousiasme werkte heel aanstekelijk.”

Dit jaar werden de kinderen van 14 basisscholen uit Bodegraven door professionele fotografen uit Bodegraven uitgedaagd om foto’s te maken. De fotografen leerden hen dingen over lichtinval, invalshoeken en lieten de kinderen zelf op pad gaan om foto’s te maken. In de tweede les werden deze foto’s besproken en woensdag waren deze in het Evertshuis zichtbaar voor vrienden, familie en geïnteresseerden. Tevens is er een digitaal fotoboek gemaakt als aandenken. De expositie zal blijven staan tot augustus.

 

 

Boodschap

“We wilden de kinderen ook een boodschap meegeven: wees zorgvuldig met wat je op social media plaatst”, vertelt voorzitter Arjan de Knikker. Dit omdat tegenwoordig veel kinderen in het bezit zijn van een telefoon.

Initiatieven zijn welkom

De Rotary Club is begaan met de kinderen en jongeren in de gemeente Zo organiseerden ze ook het Youth Exchange Program, om jongeren uit het buitenland kennis te laten maken met Bodegraven en met Nederland. Ook staat de club erg open voor nieuwe initiatieven of ideeën. “Als er mensen zijn die een goed doel of initiatief hebben en steun zoeken, kunnen ze het melden bij Rotary. Wij kunnen dan overleggen of we financieel of doormiddel van vrijwilligerswerk kunnen helpen”, vertelt de Knikker.

Dit kan via de site van de Rotary Club.

Door: Anne van Schothorst

X