62221467_2149847868444176_7654537280966623232_n

Kinderen onwel en oververhit in Leusden, waaronder zeven uit Bodegraven

Op een kampeerboerderij in Leusden zijn donderdagmiddag ongeveer twintig kinderen onwel geworden door de hitte. Een traumahelikopter, ambulances, politie en brandweer zijn ter plaatse gekomen voor hulp. Ook Kamp Leusden uit Bodegraven bevindt zich op dit terrein. De organisatie laat aan ons weten dat zeven kinderen uit Bodegraven vanmiddag ter controle naar het ziekenhuis zijn gebracht. 
De zeven kinderen uit Bodegraven zijn inmiddels weer ontslagen uit het ziekenhuis. Hoe het precies heeft kunnen gebeuren, kon een woordvoerster van de politie nog niet zeggen. De organisatie van Kamp Leusden houdt alle ouders op de hoogte via Facebook, app en de mail. “De rust op het terrein is nu wedergekeerd. We zijn de hele week al bezig met een hitteplan. We zorgen ervoor dat we veel verkoeling zoeken en voldoende drinken. We hebben echt een leuk en gezellig kamp met elkaar”, laat organisator Tim van Rijn weten. 

Kamp Leusden

Ieder jaar tijdens de eerste week van de zomervakantie gaan ze met een groep van 40 kinderen uit Bodegraven en omgeving naar de bossen van Leusden om daar met elkaar op kamp te gaan. Dit jaar is de 50e editie. Het kamp wordt georganiseerd door de Protestante Gemeente Bodegraven, wijken Hervormd en Emmaüs. Een team van ongeveer 10 personen organiseert het kamp. 

Bericht eerder op de dag

Zoals iedereen weet neemt het weer vandaag extreme vormen aan, zo ook hier op kamp. De afgelopen dagen hebben wij de kinderen al veel drinken gegeven, pakken wij onze rust en werken wij met een aangepast programma. Vanmorgen zijn wij naar het zwembad geweest en hebben we daar voornamelijk binnen gezeten. Momenteel zijn we weer op het kampterrein. Vanuit de YMCA is er een hitteplan van kracht. Zo blijven wij in de schaduw, drinken we minimaal elk kwartier water, houden we ons rustig en blijven we onze hoofden en lichamen koel houden. Op het terrein staat inmiddels een bus met airco waar de oververhitte kinderen plaats kunnen nemen. Tevens is er een extra EHBO post ingericht op het terrein waar professionals aanwezig zijn. Tot zover zijn er vanuit onze groep nog geen kinderen die daar gebruik van hebben hoeven maken.

Voor verdere vragen vragen wij u het gegeven noodnummer alleen in uiterste gevallen te gebruiken. Voor verdere vragen kunt u een privé bericht sturen via Facebook of en mailtje. Deze zullen wij zsm behandelen.

X