image001

Matthijs Bakker wint Boska Design Award voor TU Delft studenten

Boska daagt jong design talent uit om ‘coole foodtools’ te ontwerpen. Het bedrijf, bekend van ’s werelds beste kaasschaaf, werkt mee aan het Bachelor Eindproject Industrieel Ontwerpen van de TU Delft met de Boska Design Award. De opdracht ligt in lijn met Boska’s verbrede focus; van Cheesewares naar Food tools. Voor de editie van dit jaar streden 16 studenten om de winst. Winnaar was Matthijs Bakker met de BBQ Pizza Baker. Tweede en derde prijs gingen naar Bowien van der Linden met de Veggie Pizza Baker set en Theo Mesplou met Pasta Party.
Food tool talent

Boska werkt al een aantal jaren samen met de TU Delft voor het Bachelor Eindproject Industrieel Ontwerpen. Deze keer gingen 16 studenten voor Boska aan de slag. “Tijdens de briefing zijn de zakelijke wensen en mogelijkheden met de studenten besproken”, aldus Martijn Bos, CEO van Boska. “Nieuw dit jaar is de focus op andere foodgroepen dan kaas, wat altijd ons ding is geweest. We zijn een nieuwe weg ingeslagen en zetten onze ruim 120 jaar ervaring in Cheesewares in om andere kwalitatieve food tools te maken. 90% van wat er is, is van slechte kwaliteit, werkt niet, werkt wel maar verdient niet de schoonheidsprijs of is heel mooi maar onbetaalbaar.” Boska wil hier verandering in brengen en daagt zichzelf en de studenten uit om mooie food tools te bedenken van hoge kwaliteit, die goed functioneren en betaalbaar zijn. 

Veel Vega

De producten die de studenten mochten ontwerpen moesten passen bij één van de voedselgroepen Pizza, Pasta, Vlees of Vega. Dit zijn de groepen die Boska de komende jaren onder de loep neemt. In 2018 introduceerde het bedrijf al ‘Chocowares’ – producten om te genieten van Chocolade. Opvallend maar logisch gezien de trend in food, was dat bijna 50% van de studenten koos voor de Vega richting.

Pizza

Twee van de drie winnaars ontwierpen voor Pizza. “Met het ontwerp van winnaar Matthijs kan je pizza bakken op de barbecue, dat is niet uniek, maar iets in zijn ontwerp maakt het wel uniek. De Veggie Pizza Baker van Bowien combineert eigenlijk twee food groepen; Pizza en Vega. Heel veelbelovend dus. We gaan hun designs controleren op haalbaarheid. Als de analyses kloppen kan het zomaar zijn dat we de winnende ontwerpen in productie nemen. Dus wie weet maak je binnenkort ook pizza’s met Boska”, aldus Bos.

 

 X